Χριστίνα Αλίρη, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ στο eirinika: Προτεραιότητά μου η κοινωνική προστασία και η γυναικεία επιχειρηματικότητα - Είμαι λίγο τελειομανής

Το eirinika.gr φιλοξενεί στην ενότητα smart interviews τη Χριστίνα Αλίρη, υποψήφια Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ

Χημικός, εργαζόμενη, μητέρα, Μακεδόνισσα, εργάζεται και επιχειρεί στη Θεσσαλονίκη, ενεργό μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Χριστίνα Αλίρη είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Την ενδιαφέρουν τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, θέματα με τα οποία θέλει να ασχοληθεί αν εκλεγεί.

Για τους στόχους, τα όνειρα, αλλά και τον εαυτό της μίλησε στο eirnika.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις της:

  • Προσόν μου είναι το γεγονός ότι εργάζομαι, έχω ένσημα, ότι είμαι γυναίκα εργαζόμενη άρα γνωρίζω την πρόκληση αυτή και τέλος ότι είμαι και μητέρα.
  • Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
  • Γνωρίζω τις βασικές λειτουργίες των θεσμών.
  • Ο μισθός δεν μέτρησε στην απόφασή μου.
  • Μιλώ πάρα πολύ καλά αγγλικά.
  • Θέλω μια Ευρώπη με περισσότερη και πιο βαθιά συνεργασία, πιο αλληλέγγυα.
  • Είμαι λίγο τελειομανής, εργάζομαι πολύ, προσπαθώ να είμαι καλή μητέρα αλλά συχνά έχω τύψεις μήπως δεν το καταφέρνω. 

Πάμε να διαβάσουμε όλη την συνέντευξη της Χριστίνας Αλίρη στο eirnika:

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "00 ΔΗΜΟΚΡΑ ΣΥΜΠAΡΙ ABeH XH H Η MHXANIK ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ μεταόρια με τα όρια m2030 학"

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Ζητώ την ψήφο στη βάση των ιδεών, των προτάσεων και των πολιτικών που τόσο ατομικά όσο και συλλογικά εκφράζουμε μέσα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χωρίς να είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ασχολούμαι με την πολιτική από τα φοιτητικά μου χρόνια και έχω συγκεκριμένο πυρήνα αξιών και ισχυρές απόψεις. 

Ανήκω στην μεγάλη οικογένεια των ευρωπαίων σοσιαλιστών και πιστεύω σε προοδευτικές πολιτικές. Προσόν μου είναι το γεγονός ότι εργάζομαι, έχω ένσημα, ότι είμαι γυναίκα εργαζόμενη άρα γνωρίζω την πρόκληση αυτή και τέλος ότι είμαι και μητέρα. Έχω σπουδάσει, έχω εργαστεί σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα, έχω και αυτοδιοικητική εμπειρία και μια γενικότερη αίσθηση καθήκοντος όταν ασχολούμαι με τα κοινά.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και το Δυτικό Τείχος

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας - για την Ελλάδα θα με ενδιέφερε η χάραξη πολιτικών για την οικογένεια γιατί εκτιμώ ότι το χάσμα ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και την εργασιακή - κοινωνική ζωή στη χώρα μας είναι τεράστιο με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στη δημογραφία.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Έχω βρεθεί, ναι, και γνωρίζω τις βασικές λειτουργίες των θεσμών. Θα ήταν όμως ψέμα να ισχυριστεί κανείς ότι γνωρίζει σε βάθος όλες τις διαδικασίες και τις παραμέτρους γιατί το θεσμικό εποικοδόμημα της Ε.Ε είναι μεγάλο και σύνθετο. Αυτό μάλιστα θα είχε ενδιαφέρον ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα - η απλοποίησή του και μερικώς η απογραφειοκρατικοποίησή του.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Όχι.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Μιλώ πάρα πολύ καλά την αγγλική - η Ε.Ε όμως αναγνωρίζει ως ισότιμες και επίσημες γλώσσες όλες των κρατών μελών της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Δεν είμαι ικανοποιημένη επειδή ακριβώς είμαι ευρωπαϊστρια. Πιστεύω ότι από το 2004 και μετά και λόγω της κυριαρχίας των συντηρητικών δυνάμεων η Ε.Ε δεν κάνει όσο γρήγορα και αποφασιστικά πρέπει, τα βήματα προς την ενοποίησή της με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος στο παγκόσμιο πολυπολικό πλέον διεθνές σύστημα και να εμφανίζεται ευάλωτη σε κρίσεις και γεωπολιτικές ανακατατάξεις. 

Θέλω μια Ευρώπη με περισσότερη και πιο βαθιά συνεργασία, πιο αλληλέγγυα, με περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές και κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας - με ευρωστρατό, κοινά σύνορα και μεγιστοποίηση του αισθήματος του "συνανήκειν'' των πολιτών.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Είμαι μια νέα Ελληνίδα, εργαζόμενη, μητέρα, Μακεδόνισσα που ζω - εργάζομαι και επιχειρώ στη Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Είμαι λίγο τελειομανής, εργάζομαι πολύ, προσπαθώ να είμαι καλή μητέρα αλλά συχνά έχω τύψεις μήπως δεν το καταφέρνω. Είμαι σύζυγος και αγαπώ την οικογένειά μου. Αγχώνομαι εύκολα και πολύ - μερικές φορές χωρίς λόγο, είμαι ανεκτική αλλά έχω όρια.

Ποια είναι η Χριστίνα Αλίρη

Η Χριστίνα Αλίρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από το Κιλκίς, και μεγάλωσε στη Βοιωτία. Σπούδασε στο Χημικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  Μικροβιολογία Υδάτων στην Ιατρική Πατρών. Ως φοιτήτρια, διετέλεσε υπεύθυνη της ΠΑΣΠ Χημικού και μέλος του γραφείου σχολής της ΠΑΣΠ ΣΘΕ. 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Ευρωεκλογές2ον 202 η Ηλεία η Ελλάζ nAΣΟΣ Ευρωεκλογές Ευωητλοά,2024 2024 οοιεκδικεί"

Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό που στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, με τη στήριξη  του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το 2023 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Ωραιοκάστρου και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης. 

Έχει εργαστεί, παλαιότερα, ως χημικός και σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Ωραιόκαστρο.

Είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ