Γιατί λοιπόν οι περισσότερες γάτες δε θέλουν να τρώνε γλυκά ; Και τι θα συμβεί εάν τελικά φάνε ;

Μπορούν οι γάτες να γευτούν πραγματικά γλυκά ή όχι; Ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες.

Γιατί οι γάτες δεν μπορούν να γευτούν τα γλυκά;

Αν και στους σκύλους γνωρίζουμε ότι αρέσει η σοκολάτα και άλλες γλυκές λιχουδιές, οι γάτες συνήθως δεν έχουν το ίδιο κίνητρο να τις δοκιμάσουν. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι υποστηρίζουν ότι στις γάτες τους αρέσουν τα γλυκίσματα όπως τα marshmallows.

Μπορούν οι γάτες να γευτούν τα γλυκά;

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γάτες έχουν μόνο έναν από τους δύο γνωστούς υποδοχείς γεύσης που ανιχνεύουν τη γλυκύτητα. Γενικά, οι γάτες δεν φαίνεται να μπορούν να γευτούν ή να απολαύσουν γλυκές γεύσεις.

Η ύπαρξη μόνο του ενός από τους δύο υποδοχείς γλυκιάς γεύσης μπορεί να σημαίνει ότι οι γάτες μπορούν να ανιχνεύσουν κάποια γλυκύτητα σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά δεν είναι σε θέση να την βιώσουν πλήρως με τον τρόπο που το κάνουν οι άνθρωποι.

Γιατί σε μερικές γάτες αρέσει να γλείφουν ή να τρώνε γλυκά;

Σε ορισμένες γάτες αρέσουν τα marshmallows, το παγωτό και άλλα γλυκά, αλλά έχουν κάτι διαφορετικό από εμάς και μπορεί να τους αρέσουν αυτά τα τρόφιμα για διαφορετικούς λόγους.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που η γάτα σας μπορεί να επιλέξει να γλείψει ένα άδειο μπολ παγωτού ή να φάει μερικές μπουκιές από ένα μπισκότο.

Μπορεί να ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιεκτικότητα σε λίπος παρά για τη γλυκύτητα, αφού οι γάτες είναι σε θέση να αισθανθούν τα λίπη.

Ενδιαφέρονται επίσης για οτιδήποτε περιέχει ζωική πρωτεΐνη (όπως γάλα, κρέμα ή παγωτό), τροφές με έντονες μυρωδιές ή ζεστό φαγητό.

Επιπλέον, ίσως έχουν μια γενική περιέργεια για οτιδήποτε έχει νέα υφή ή αίσθηση στο στόμα τους ή  μπορεί απλώς να τους αρέσει η γεύση όποια κι αν είναι η εκδοχή του «γλυκού».

Οι γάτες είναι σαρκοφάγες

Οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, που σημαίνει ότι το πεπτικό τους συστήματά τους σχεδιάστηκε για την επεξεργασία κρέατος.

Η μέση γάτα θα κυνηγούσε ποντίκια και δεν θα έκανε επιδρομές στα χωράφια για καλαμπόκι.

Και οι μεγάλες γάτες, όπως τα λιοντάρια και οι τίγρεις, κατασπαράζουν τις αντιλόπες και άλλα θηράματα με βάση το κρέας – δεν αναζητούν φρούτα και άλλους υδατάνθρακες.

Εάν το πεπτικό τους σύστημα δεν μπορεί να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες (από το οποίο φτιάχνονται τα περισσότερα γλυκά), δεν χρειάζεται πραγματικά να μπορούν να τα δοκιμάσουν.

Όχι μόνο είναι ανθυγιεινά για τις γάτες, αλλά το να καταναλώνουν πάρα πολλούς υδατάνθρακες πιθανότατα θα οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας.

Οι γάτες όπως φαίνεται προστατεύουν την υγεία τους κατά κάποιο τρόπο, με το να μην τρώνε τροφές που δεν μπορούν να επεξεργαστούν και δεν είναι καλές για αυτές.

Κίνδυνοι για τις γάτες που τρώνε γλυκά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, όπως είπαμε το ότι οι γάτες δεν μπορούν να γευτούν γλυκά, τις αποτρέπει από το να αναζητήσουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που δεν είναι υγιεινές για το σώμα τους.

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει ότι στη γάτα σας αρέσει να τρώει γλυκά σταματήστε αυτή τη συνήθεια της, κρατώντας τα γλυκά μακριά, όπως κάνετε και για το σκυλάκι σας. καλύτερα δώστε της μια λιχουδιά για γάτες με βάση το κρέας. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί.

Διαβάστε ακόμη:Οι λόγοι για τις περίεργες συμπεριφορές που επιδεικνύουν οι θηλυκές γάτες απέναντι στις αρσενικές μετά το ζευγάρωμα - Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ενέργεια ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ