Πανελλαδικές 2024: Το θέμα που έπεσε στους υποψήφιους των ΓΕΛ στο μάθημα της γλώσσας - Κείμενα Καζαντζάκη, Παλαμάς και Χατζηδημητρίου (βίντεο)

Τα ταξίδια, ως τρόπος ψυχικής εκτόνωσης και αναζωογόνησης ήταν το σημερινό θέμα των Πανελλαδικών.

Οι υποψήφιοι από τα γενικά Λύκεια έκαναν σήμερα πρεμιέρα στις πανελλαδικές με τα το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας μία ημέρα μετά από τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Τα ταξίδια, ως τρόπος ψυχικής εκτόνωσης και αναζωογόνησης ήταν το σημερινό θέμα των Πανελλαδικών.

Τα κείμενα πάνω στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας», του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο είχε διατηρηθεί η γλωσσική ιδιοτυπία του κειμένου, το ποίημα «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, από το διαδίκτυο (12-08-2016), ελαφρώς διασκευασμένο για τις ανάγκες της εξέτασης.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο 350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τους σχετικά με τους τρόπους που επιλέγουν, για να αναζητήσουν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία.

Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (ΓΕΛ) 

Οι υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25.

Οι εξετάσεις άρχισαν στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι προσέρχονταν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης ήταν τρεις (3) ώρες.

Διαβάστε ακόμα: Πανελλαδικές 2024: Αυτό είναι το θέμα που «έπεσε» στο μάθημα των Νέων Ελληνικών – Σειρά αύριο οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, το πρόγραμμα των εξετάσεων


Δείτε ακόμα: Πανελλαδικές 2024: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι - Πρεμιέρα την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα ΓΕΛ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ