Στα κόκκινα η "πρόεδρος της ελληνικής μόδας" Ορσαλία Παρθένη - Με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί σε επίσημο event (φωτό)

Στην παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ “Lagerfeld: Ambitions”

Μια βιογραφία μοναδική όσο ο πρωταγωνιστής της.

Ένα ξεχωριστό docuseries για την ζωή του πολυδιάστατου σχεδιαστή Karl Lagerfeld παρουσιάστηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το docuseries προσφέρει μια ειλικρινή ματιά στην ζωή του σχεδιαστή, ρίχνοντας φως σε όλες τις πλευρές της. Κοντινοί συνεργάτες και φίλοι μοιράζονται αναμνήσεις, που επιτρέπουν στα επεισόδια να εμβαθύνουν στον τρόπο σκέψης και τις φιλοδοξίες του Karl Lagerfeld.

Η πολυπλοκότητα ενός μύθου της μόδας ξεδιπλώνεται, η σχέση του με την πολυτέλεια, την αφθονία, την δύναμη και την εξουσία συνθέτουν έναν μοναδικό άνθρωπο που σχεδίασε ο ίδιος την ζωή του. Ο Karl Lagerfeld δίχαζε τόσο με τις δημιουργίες όσο και τις αποφάσεις του, εκκεντρικός, διορατικός και πρωτοπόρος.



Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται σε τέσσερα επεισόδια την ζωή του μεγάλου σχεδιαστή, από τα παιδικά του χρόνια στην Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, τα πρώτα του βήματα στην μόδα δίπλα στον Pierre Balmain το 1950, την ιδιαίτερη φιλία του με τον Yves Saint Laurent μέχρι την συνάντηση του με τον Andy Warhol. Ένα κολάζ ιστοριών που επηρέασαν καθοριστικά  όχι μόνο την ζωή του αλλά και τον χώρο της μόδας παγκοσμίως.


Χαρά Παππά


Έβελυν Καζαντζόγλου


Έλενα Χριστοπούλου και Ζενεβιέβ Μαζαρί


Mary Vytinaros

Στην παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ “Lagerfeld: Ambitions” σε έναν από τους πιο ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρεβρέθηκαν άνθρωποι της μόδας, της τέχνης και του σινεμά. Οι Ορσαλία Παρθένη, Λάκης Γαβαλάς, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Mary Vitinaros, Έλενα Χριστοπούλου, Χαρά Παππά και Ελένη Βαϊτσου φόρεσαν κομμάτια από την τρέχουσα και Pre-Fall 2024 συλλογή.

Μια exclusive προβολή που συνδύασε το θερινό σινεμά με τον κόσμο της μόδας.


Ορσαλία Παρθένη και Ζενεβιέβ Μαζαρί


Αγάπη Κεφαλογιάννη και Λάκης Γαβαλάς 


Μαρίτα Καθιτζιώτη και Όλγα Ντάλλα


Ορσαλία Παρθένη

Ομιλητές: Pr. Clément-Claude Abbou, Mademoiselle Agnès, Madame Christine Allix, Thierry Ardisson, Delphine Arnault, Hubert Barrère, Stéphane Bern, Anita Briey, Carla Bruni, Serge Brunschwig, Michael Burke, Françoise Caçote, Marie-Louise de Clermont-Tonnerre, Caroline Cnocquaert, Vincent Darré, Cara Delevingne, Victoire Doutreleau, Françoise Dumas, Silvia Venturini Fendi, Marc-Olivier Fogiel, Stephen Gan, Jacques Grange, Amanda Harlech, Patrick Hourcade, Sylvia Jahrke, Sébastien Jondeau, Alfons Kaiser, Sophie de Langlade, Caroline Lebar, Jacqueline Mercier, Anna Mouglalis, Martina Neuen, Marie Ottavi, Pierre Passebon, Bruno Pavlovsky, Éric Pfrunder, Paloma Picasso, Pier Paolo Righi, Sidney Toledano, Amber Valletta, Karl Wagner, Pharrell Williams, Carlos Muñoz Yagüe.

Σκηνοθεσία: Guillaume Perez και Anne Solen Douguet, σε συνεργασία με τους Aurélia Rouvier και Stéphane Bohée. Παραγωγή  KM (Banijay France)

Το docuseries είναι διαθέσιμο στη Novalifε και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ