Πώς μπορείτε να φροντίσετε λοιπόν το χρυσόψαρό σας όταν έχει καύσωνα & ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού ;

Πρέπει να φροντίσετε για την καλή του υγεία!

Καλοκαίρι: Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία νερού για τα χρυσόψαρα

Τα χρυσόψαρα είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά κατοικίδια σε όλον τον κόσμο. Το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία είναι υψηλή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να έχει το ψαράκι μας καλή υγεία.

Πώς φροντίζουμε, λοιπόν, το χρυσόψαρο μας όταν έχει καύσωνα και ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού;

Η ιδανική θερμοκρασία νερού για τα χρυσόψαρα

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού, κάνει τα χρυσόψαρα ευπαθή σε ασθένειες. Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 23-24 βαθμών Κελσίου. Αν και τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, συνιστάται να διατηρούνται σε αυτό το εύρος. Το χρυσόψαρο μπορεί να υποστεί άγχος σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού και σε κάποιο βαθμό μπορούν να αντέξουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών θερμοκρασιών, τόσο σε εσωτερικούς χώρους (ενυδρείο) όσο και σε εξωτερικές (λιμνούλες). Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον τους.

Εάν το νερό της γυάλας είναι πολύ δροσερό, το χρυσόψαρο θα κολυμπήσει πιο αργά από το κανονικό και σίγουρα θα δείξει λιγότερο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένου του φαγτού. Επίσης, εάν το νερό είναι πολύ ζεστό, εκθέτει το χρυσόψαρο σας σε ασθένειες. Ένα παράδειγμα είναι η νόσος της ουροδόχου κύστης. Τα χρυσόψαρα είναι χαρούμενα όταν ζουν μεταξύ 23-24 βαθμών Κελσίου.

Το νερό του ενυδρείο το καλοκαίρι

Συνιστάται να ανανεώνετε συχνά το νερό τους το καλοκαίρι. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τους 32 βαθμούς Κελσίου. Η διατήρηση της θερμοκρασίας, όλες Τιερί εποχές, γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου είναι ιδανική για την υγεία του χρυσόψαρου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το πιο δροσερό νερό θα παραμείνει στον πυθμένα της λίμνης και το ζεστό νερό στην επιφάνεια.

Ο πυθμένας περιέχει περισσότερο οξυγόνο από την επιφάνεια και έτσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μην εκπλαγείτε όταν το χρυσόψαρο σας περνάει περισσότερο χρόνο στον πυθμένα της λίμνης όπου το οξυγόνο είναι περισσότερο διαθέσιμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο το χρυσόψαρο σας αλλά και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό υπάρχει, από φυτά μέχρι βακτήρια.

Τρόποι να διατηρούμε δροσερό το νερό σε περίοδο καύσωνα

  • Προσπαθήστε να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως
  • Αφαιρέστε το καπάκι από τη γυάλα/ενυδρείο
  • Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα κοντά στο ενυδρείο
  • Βάλτε παγοκύστες στο νερό να επιπλέουν για να κρυώσει
  • Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε, να έχετε πάντα υπόψη σας ότι η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας του νερού είναι επιβλαβής για τα ψάρια σας. Το καλοκαίρι, απλώς προσπαθήστε να διατηρήσετε το ενυδρείο σας δροσερό.

Διαβάστε ακόμη:15 περίεργα και τέλεια facts για τα χρυσόψαρα - Θεωρούνται παρεξηγημένα ζωάκια, αλλά θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη !

Πότε το νερό είναι πολύ κρύο για τα χρυσόψαρα

Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού που ζουν σε δροσερές λίμνες, ρυάκια και ποτάμια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διατηρούνται σε κρύο νερό. Όταν η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ κρύα, το χρυσόψαρο θα σταματήσει να τρώει και μπορεί ακόμη και να πέσει σε χειμερία νάρκη ή ακόμα και να πεθάνει.

Όταν η θερμοκρασία του νερού πέσει κάτω από 10-13°C είναι πολύ κρύο για τα χρυσόψαρα. Με τη βοήθεια ενός θερμοστάτη ρύθμισης θερμοκρασίας και ενός θερμομέτρου, μπορείτε να διαχειριστείτε και να ρυθμίσετε αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του νερού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr