Θέλετε να φαίνεστε πιο φρέσκες και νέες; - Αυτοί είναι οι 4 τρόποι να «επιβραδύνετε» τον χρόνο (φωτό)

Δοκιμάστε τους!

Σε κανέναν δεν αρέσει να κοιτάζει στον καθρέφτη και να μην αναγνωρίζει το είδωλό του, επειδή μοιάζει πολύ πιο γερασμένο και κουρασμένο απ' ό,τι έχει στο μυαλό του.

Κάποιοι λένε ότι “μια μέρα ξύπνησα και στον καθρέφτη είδα ουσιαστικά το πρόσωπο της μητέρας ή του πατέρα μου”!

Πότε συνέβη αυτό; Αν και οι πτυχώσεις της επιδερμίδας και οι γραμμές γύρω από το στόμα και τα μάτια ή στο μέτωπο μαρτυρούν μια ζωή γεμάτη γέλιο, μπορούν ταυτόχρονα να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ό,τι αισθάνεστε.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιστρέψετε σε μια ανανεωμένη και ξεκούραστη όψη.

Το πρώτο βήμα για να φαίνεστε ανανεωμένοι είναι να καταλάβετε τι είναι αυτό που σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι από όσο είστε. Μπορεί να είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, το χαλαρό δέρμα, τα πεσμένα βλέφαρα, ο ανομοιόμορφος τόνος και υφή δέρματος ή συνδυασμός των παραπάνω.

Όταν το προσδιορίσετε αυτό, μπορείτε να εξερευνήσετε επιλογές θεραπείας για να αντιμετωπίσετε αυτές τις προβληματικές περιοχές. Υπάρχουν πολλές μη χειρουργικές επιλογές για τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και το χαλαρό δέρμα, ενώ τα πεσμένα βλέφαρα και τα χαλαρά φρύδια απαιτούν χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το onmed.

Διαβάστε ακόμα: Αντιγήρανση: Αυτά είναι τα 15 εύκολα βήματα για να κάνετε «σύμμαχό» σας τον χρόνο - Έτσι θα φαίνεστε νεότερες

1.Botox

Μια μη χειρουργική επιλογή θεραπείας για τις γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου είναι οι ενέσεις Botox. Το Botox χρησιμοποιεί διάφορες μορφές αλλαντοτοξίνης για να παραλύσει ή να χαλαρώσει προσωρινά την μυϊκή δραστηριότητα και είναι αποτελεσματικό για τις ρυτίδες που προκαλούνται από την κίνηση των μυών, όπως αυτές όταν χαμογελάτε, γελάτε ή μισοκλείνετε τα μάτια. Οι προσεκτικά τοποθετημένες ενέσεις Botox μπορούν να επαναφέρουν μια νεανική εμφάνιση στο δέρμα του προσώπου για 3 έως 5 μήνες.

2.Πληρωτικά

Καθώς μεγαλώνετε, το φυσικό κολλαγόνο και η ελαστίνη στο δέρμα σας μειώνονται. Το αποτέλεσμα είναι ξηρότερο, λεπτότερο δέρμα που υποστηρίζεται λιγότερο, έτσι εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τα πληρωτικά, όπως το υαλουρονικό οξύ ή άλλες ενέσεις, καθώς και η ανάπλαση του δέρματος με λέιζερ, είναι μη χειρουργικές επιλογές για την ανύψωση του δέρματος και την εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων. Αποκαθιστούν την απώλεια όγκου και σας δίνουν μια πιο φρέσκια εμφάνιση. Η φυσική σας ομορφιά μπορεί να αποκατασταθεί καθώς επιστρέφει η φυσική σιλουέτα του προσώπου σας.

3.Χειρουργικές επεμβάσεις

Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι. Για παράδειγμα, τα φρύδια τείνουν να πέφτουν καθώς μεγαλώνετε και μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι, θυμωμένοι ή λυπημένοι. Τα πεσμένα βλέφαρα και οι φουσκωμένοι σάκοι κάτω από τα μάτια σας μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι και πιο κουρασμένοι από ό,τι νιώθετε στην πραγματικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας χειρουργός μπορεί να σας συστήσει χειρουργικές επεμβάσεις, όπως βλεφαροπλαστική.

4.Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική καλλυντική διαδικασία που -για το πρόσωπο- μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για την μείωση του σακουλιάσματος του λαιμού κάτω από το πηγούνι.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι 5 πιο hot αποχρώσεις για το φετινό καλοκαίρι – Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε στις διακοπές σας (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ