Ντίνα Νικολάου: Quesadillas με πικάντικο κοτόπουλο και τσένταρ - Το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών !

Μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα!

Υλικά

  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη πικάντικη
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ (περίπου 2 εκ.), τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα, το κάρι, το καγιέν και το τζίντερ και τα μαγειρεύω για 30¢¢ να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά).
  • Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω στην άκρη. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι, ρίχνω την πιπεριά και το τσίλι και σοτάρω για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μείνει τραγανή. Προσθέτω, το θυμάρι, την μουστάρδα και επαναφέρω το κοτόπουλο στο γουόκ. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον μαϊντανό. Διορθώνω το αλατοπίπερο, αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.  Ανακατεύω στη γέμιση το γιαούρτι και τα 150 γρ. τσένταρ. Βάζω τις 2 τορτίγιες στη λαμαρίνα του φούρνου και ισομοιράζω τη γέμιση. Σκεπάζω με τις 2 τορτίγιες και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρω αμέσως.
     

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία"

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr