Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι...μάλλον ο σκυλάκος σας δε συμπαθεί το ταίρι σας - Τι μπορείτε να κάνετε ;

Για να δούμε!

8 σημάδια ότι ο σκύλος σας δεν συμπαθεί το ταίρι σας

Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας επιδεικνύει ασυνήθιστη συμπεριφορά ή σημάδια δυσφορίας γύρω από τον σύντροφο σας, είναι ζωτικής σημασίας να δώσετε προσοχή και να αντιμετωπίσετε άμεσα το θέμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε ορισμένα κοινά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας μπορεί να μην συμπαθεί το ταίρι σας.

01. Γρύλισμα και γάβγισμα

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας μπορεί να μην αισθάνεται άνετα γύρω από το ταίρι σας είναι το γρύλισμα και το γάβγισμα. Οι σκύλοι χρησιμοποιούν αυτές τις εκδηλώσεις για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια ή το φόβο τους. Αν ο σκύλος σας γρυλίζει ή γαβγίζει συστηματικά στο σύντροφό σας, ειδικά όταν πλησιάζει εσάς ή το σπίτι σας, είναι μια σαφής ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

02. Επιθετική γλώσσα σώματος

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας όταν βρίσκεται κοντά στο σύντροφό σας. Η ανασηκωμένη ράχη, η άκαμπτη στάση του, αν δείχνει τα δόντια του, είναι σημάδια επιθετικότητας και δυσφορίας. Οι σκύλοι μπορεί επίσης να επιδεικνύουν σημάδια κυριαρχίας, όπως το να στέκονται όρθιοι και να σκύβουν πάνω από το ταίρι σας, κάτι που μπορεί να είναι ένας τρόπος να διεκδικήσουν τη θέση τους στην καρδιά σας.

03. Τον αποφεύγει ή κρύβεται

Εάν ο σκύλος σας αποφεύγει το ταίρι σας ή προσπαθεί να κρυφτεί όταν είναι κοντά σας, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή αισθάνεται απειλή ή άγχος. Οι σκύλοι συχνά αναζητούν τη μοναξιά όταν νιώθουν άβολα ή δεν εμπιστεύονται κάποιον. Αν ο σκύλος σας συνήθως απολαμβάνει να είναι κοντά σε ανθρώπους αλλά αποφεύγει το ταίρι σας, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία.

04. Υπερβολικό λαχάνιασμα ή σιελόρροια

Το υπερβολικό λαχάνιασμα και τα σάλια είναι σημάδια άγχους στους σκύλους. Εάν ο σκύλος σας γίνεται εμφανώς αγχωμένος παρουσία του συντρόφου σας, μπορεί να λαχανιάζει υπερβολικά ή να του τρέχουν τα σάλια περισσότερο από το συνηθισμένο. Δώστε προσοχή σε αυτά τα σωματικά σημάδια δυσφορίας.

05. Θέση της ουράς

Η ουρά ενός σκύλου μπορεί να επικοινωνήσει πολλά για τα συναισθήματά του. Μια ουρά που είναι σφιγμένη ή μια ουρά που κρατιέται χαμηλά μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σκύλος σας είναι φοβισμένος ή ανήσυχος. Από την άλλη πλευρά, μια ψηλά και άκαμπτα κουνιστή ουρά μπορεί να είναι σημάδι επιθετικότητας.

Αν η θέση της ουράς του σκύλου σας αλλάζει αρνητικά όταν το ταίρι σας είναι κοντά, είναι ένα σημάδι προειδοποίησης.

06. Ανεπιθύμητη ούρηση ή αφόδευση

Ορισμένα σκυλιά μπορεί να αντιδράσουν στο στρες ή το άγχος με ανεπιθύμητη ούρηση ή αφόδευση. Εάν ο σκύλος σας που είναι εκπαιδευμένος στο σπίτι αρχίζει να έχει ατυχήματα όταν το ταίρι σας είναι παρόν, ενδέχεται να είναι μια αντίδραση λόγω του άγχους που νιώθει.

07. Υπερβολικά κτητικός

Τα σκυλιά είναι γνωστό ότι είναι προστατευτικά προς τους ιδιοκτήτες τους και την περιοχή τους. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας γίνεται υπερβολικά κτητικός και επιθετικός όταν το ταίρι σας βρίσκεται κοντά σας, μπορεί να αντιλαμβάνεται τον σύντροφό σας ως απειλή για τη θέση του στο σπίτι.

08. Ασυνήθιστη επιθετικότητα ή δαγκωματιές

Σε ακραίες περιπτώσεις, ένας σκύλος που δεν συμπαθεί το ταίρι σας μπορεί να καταφύγει σε επιθετικότητα ή δαγκωματιές. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Ζητήστε αμέσως επαγγελματική βοήθεια αν ο σκύλος σας επιδείξει τέτοια συμπεριφορά.

Τι να κάνετε

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, εάν παρατηρήσετε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε το ζήτημα για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την ευτυχία τόσο του σκύλου σας όσο και του συντρόφου σας. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία: Εάν η συμπεριφορά του σκύλου σας προκαλεί ανησυχία, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων ή έναν κτηνίατρο, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση και να σας παράσχει καθοδήγηση.

Σταδιακή εισαγωγή συντρόφου: Αφήστε το σκύλο σας και το ταίρι σας να γνωριστούν με ρυθμό που είναι άνετος για το σκύλο. Η θετική ενίσχυση και οι λιχουδιές μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας θετικής σύνδεσης.

Εκπαίδευση: Δουλέψτε με το σκύλο σας στην εκπαίδευση υπακοής για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη του σε εσάς ως αρχηγό της αγέλης.

Να είστε υπομονετικοί: Δώστε χρόνο στο σκύλο σας να προσαρμοστεί και παρατηρήστε τις αντιδράσεις του. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να νιώσει άνετα.

Διαβάστε ακόμη:Κατοικίδιο σκύλος & πουλί πάνε μαζί ; Αμέ ! Με αυτούς τους τρόπους !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ