Κηδεμόνες όλων των beagle ενωθείτε - Οι χρήσιμες συμβουλές για την ορθή τους εκπαίδευση !

Ας οργανώσουμε μια Ομάδα Υποστήριξης Εξαφανισμένης Κολοκυθόπιτας, ένα Σύνδεσμο Τραυματισμένων Ψυχικά Γατών, ή έστω μια συνεδρία ομαδικής φυσικοθεραπείας γιατί μας τραβούν τα beagle στη βόλτα στο βαθμό να κινδυνεύουμε από αποκόλληση του ώμου.

Αν έχετε beagle, ενδέχεται να έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευσή του. Πρόκειται για σκυλάκια ιδιαίτερα ανεξάρτητα και επίμονα, που υπακούν κυρίως στην αξιολάτρευτη μυτούλα τους.

Δεν χρειάζεται να πανικοβάλεστε, όμως. Με υπομονή, επιμονή, και μερικά απλά tips, θα καταφέρετε να κάνετε το μικρό λαγωνικό σας φωστήρα.

Μπείτε σε πρόγραμμα

Τα beagle τα πηγαίνουν καλύτερα όταν υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα, κυρίως όσον αφορά στην εκπαίδευση για την τουαλέτα. Αυτά τα ξεροκέφαλα και ενεργητικά σκυλάκια πρέπει να βγαίνουν βόλτα κάθε λίγες ώρες στην αρχή της διαδικασίας, αφού φυσικά σας πει ο κτηνίατρός σας ότι θεωρείται ασφαλές να βγαίνει έξω.

Η ρουτίνα αυτή θα βοηθήσει το κουτάβι σας να συνηθίσει να πηγαίνει τουαλέτα μόνο έξω.

Προτιμήστε να εκπαιδεύετε το beagle σας τακτικά και για λίγο κάθε φορά.  10 λεπτά την ημέρα αρκούν, καθώς η προσοχή τους διασπάται πολύ εύκολα.

Ξεκινήστε νωρίς

Ξεκινήστε να εκπαιδεύετε το κουτάβι σας τη στιγμή που θα το φέρετε στο σπίτι. Αυτά τα σκυλάκια χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να εκπαιδευτούν σωστά απ’ ότι τα υπόλοιπα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αρχίζετε τη διαδικασία όσο πιο νωρίς γίνεται.

Όσο πιο νωρίς, μάλιστα, ξεκινήσετε την προγραμματισμένη εκπαίδευση, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστεί σ’ αυτήν ο σκύλος σας.

Αφού ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς του, μπορείτε να πάρετε το beagle σας σε σχολείο για κουτάβια, ώστε να μάθει από νωρίς να κοινωνικοποιείται σωστά με διαφορετικούς ανθρώπους και ζώα.  

Εκπαιδεύστε με crate

Πολλοί πιστεύουν ότι η εκπαίδευση με crate έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον σκύλο, αλλά έχει αποδειχθεί ότι το crate βοηθά στο να νιώσει ένα κουτάβι ασφαλές και ήρεμο.

Στην αρχή, χρησιμοποιήστε παιχνίδια και λιχουδιές για να συμπαθήσει το σκυλάκι σας το crate. Μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ ως τιμωρία.

Η εκπαίδευση με crate βοηθά πολύ στο να μάθει ο σκύλος σας να πηγαίνει τουαλέτα μόνο στη βόλτα. Ο χνουδωτός σας φίλος δεν θα θέλει να πάει τουαλέτα μέσα στο crate, καθώς είναι το μέρος όπου κοιμάται. Έτσι, θα σας ζητά να βγείτε βόλτα κάθε φορά που χρειάζεται να κάνει την ανάγκη του.

Θετική ενίσχυση

Ανά τα χρόνια, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές διαφορετικές μέθοδοι εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά, η μέθοδος της θετικής ενίσχυσης είναι η μοναδική που στηρίζεται σε τόσο μεγάλο όγκο επιστημονικών δεδομένων. Τα beagle λατρεύουν το φαγητό, οπότε αυτό θα σας βοηθήσει.

Τα beagle είναι, ακόμα, αρκετά ευαίσθητα, γι’ αυτό αποφύγετε να τα τιμωρείτε. Το ίδιο ισχύει για κάθε άλλο σκυλάκι, καθώς η τιμωρία δεν είναι αποτελεσματική.

Μην ξεχνάτε να ασκείστε παρέα

Τα beagle έχουν πολλή ενέργεια, επομένως έχουν ανάγκη τη συχνή άσκηση για να είναι χαρούμενα. Η εκπαίδευση και η άσκηση πηγαίνουν χέρι-χέρι για τα περισσότερα σκυλάκια. Ένα beagle που του λείπει άσκηση, μπορεί να γίνει οξύθυμο και καταστροφικό, καθώς και να αρνείται να υπακούει στις εντολές σας. Ένας κουρασμένος σκύλος που έχει εκτονωθεί επαρκώς έχει πάντα καλύτερη συμπεριφορά.

Πριν από κάθε “δόση” εκπαίδευσης, να επιτρέπετε στο beagle σας να αθλείτε παίζοντας παιχνίδια μαζί του.

Επιβραβεύστε το “αρκετά καλό”

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, όταν εκπαιδεύετε το beagle σας, βεβαιωθείτε ότι επιβραβεύετε κάθε καλή προσπάθεια, ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια.

Δείτε ακόμη:Οι 7 μύθοι για την υγεία των σκυλιών - Αν θέλετε να παρέχετε στο κατοικίδιό σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αφήστε τους πίσω !

Για παράδειγμα, όταν του μαθαίνετε την εντολή “μείνε”, ξεκινήστε δίνοντάς του λιχουδιά ακόμα κι αν το καταφέρει για μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Σιγά σιγά, όσο το μαθαίνει, μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τον χρόνο που μένει στην ίδια θέση για να πάρει λιχουδιά.

Οι σκύλοι, και ειδικά τα beagle, χρειάζονται μικρά βηματάκια στην εκπαίδευσή τους.

Κοινωνικοποιήστε το νωρίς

Είναι σημαντικό να κοινωνικοποιήσετε το beagle σας από μικρή ηλικία, ώστε να συνηθίσει να συναναστράφεται διαφορετικούς ανθρώπους και ζώα. Αν δεν κοινωνικοποιηθεί εγκαίρως, το beagle σας μπορεί να φοβηθεί όταν συναντήσει για πρώτη φορά άλλα άτομα, και να γίνει πιο αντιδραστικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ