Για ποιο λόγο λοιπόν τα άτακτα γατάκια τρελαίνονται να παίζουν με το χαρτί της τουαλέτας & πώς μπορείτε να σταματήσετε αυτήν τη συμπεριφορά ;

Ας μάθουμε!

Γιατί αρέσει στις γάτες να παίζουν με το χαρτί τουαλέτας;

Οι γάτες είναι γνωστές για την παιχνιδιάρικη και κάποιες φορές άτακτη συμπεριφορά τους. Μια κοινή και συχνά αινιγματική συνήθεια των αιλουροειδών είναι η τάση τους να παίζουν με το χαρτί τουαλέτας.

Ενώ μπορεί να φαίνεται διασκεδαστικό στην αρχή, ενδέχεται να γίνει ενοχλητικό, οδηγώντας στη δημιουργία σκουπιδιών και σε ένα ακατάστατο μπάνιο.

Γιατί οι γάτες παίζουν με το χαρτί τουαλέτας;

Ενστικτώδης παιχνιδιάρικη διάθεση: Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα και παιχνιδιάρικα ζώα. Τους ελκύουν αντικείμενα που προσφέρουν ερεθίσματα αφής και κίνηση, όπως το το ξετύλιγμα του χαρτιού της τουαλέτας.

Ήχος και υφή: Ο ήχος που κάνει το χαρτί όταν τσαλακώνεται και η απαλή υφή του, μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας γάτας, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις της και προσφέροντας ψυχαγωγία.

Επιδίωξη προσοχής: Οι γάτες μπορεί να καταφύγουν σε παιχνιδιάρικες ακροβασίες με το χαρτί τουαλέτας για να κερδίσουν την προσοχή, ειδικά αν νιώθουν ότι βαριούνται, αγνοούνται ή αναζητούν αλληλεπίδραση.

Χαλαρώνουν: Για ορισμένες γάτες, ιδίως εκείνες που βιώνουν άγχος ή στρες, το παιχνίδι με αντικείμενα όπως το χαρτί τουαλέτας μπορεί να χρησιμεύσει ως δραστηριότητα ανακούφισης από το στρες.

Πως θα σταματήσετε αυτή τη συνήθεια της γάτας σας

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλείψετε εντελώς την επιθυμία μιας γάτας να παίζει με το χαρτί τουαλέτας, διάφορες στρατηγικές μπορούν να βοηθήσουν στην αποθάρρυνση αυτής της συμπεριφοράς:

Αποθηκεύστε το χαρτί τουαλέτας σε ασφαλές σημείο: Φυλάξτε το χαρτί τουαλέτας μακριά από τη γάτα σας, αποθηκεύοντάς το σε κλειστά ντουλάπια, συρτάρια ή δοχεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα στη γάτα σας.

Δώστε εναλλακτικές δυνατότητες παιχνιδιού: Δώστε στη γάτα σας άλλες δραστηριότητες παιχνιδιού για να αποσπάσετε την προσοχή της από το χαρτί τουαλέτας. Τα διαδραστικά παιχνίδια, οι στύλοι ξυσίματος μπορούν να βοηθήσουν στον αναπροσανατολισμό της.

Χρησιμοποιήστε θετική ενίσχυση: Επιβραβεύστε τη γάτα σας όταν δείχνει αδιαφορία για το χαρτί τουαλέτας. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές, επαίνους ή παιχνίδια για να ενθαρρύνετε τις επιθυμητές συμπεριφορές.

Δείτε ακόμη:Οι γάτες έχουν ένα απίστευτο ταλέντο στις κρυψώνες - Πως όμως θα τη βρείτε όταν δεν τη βρίσκετε με τίποτα ; Χωρίς να πανικοβληθείτε !

Αποτρεπτικά και απωθητικά μέσα: Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης αποτρεπτικών ή απωθητικών που είναι ασφαλή για τις γάτες, όπως σπρέι εσπεριδοειδών ή ταινία διπλής όψης που τοποθετείται γύρω από το χαρτί τουαλέτας ή στις επιφάνειες όπου αποθηκεύεται το ρολό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, οι γάτες συχνά αντιπαθούν αυτή τη μυρωδιά και την κολλώδη υφή, γεγονός που τις αποθαρρύνει από το παιχνίδι.

Συνέπεια και υπομονή: Η αλλαγή της συμπεριφοράς μιας γάτας απαιτεί χρόνο και συνέπεια. Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι στην εφαρμογή αυτών των στρατηγικών για να αποθαρρύνετε το παιχνίδι με το χαρτί τουαλέτας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ