Πανελλαδικές 2024: Πρώτοι των πρώτων εισαχθέντες! Οι υψηλές βαθμολογίες & οι προσωπικοί στόχοι

Τα μόρια που συγκέντρωσαν και οι πρώτες δηλώσεις των υποψηφίων

Έπειτα από πολλές ώρες διαβάσματος, άγχος, αγωνία, θυσίες ... τελικά ήρθε η στιγμή της επιβράβευσης!

Για χιλιάδες υποψηφίους οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το πέρασμα για μεγάλα όνειρα.

Κόπιασαν και τώρα ανταμείβονται με βαθμολογίες που τους ανοίγουν μεγάλες πόρτες.

Η Φωτεινή Παυλίδου υποψήφια στην κατεύθυνση των Επιστημών Υγείας και Ζωής συγκέντρωσε 19.580 μόρια, ενώ ο Μιχαήλ Κολυμπιανάκης στην ίδια κατεύθυνση συγκέντρωσε 19.240 μόρια, έχοντας πετύχει το απόλυτο 20 στο -ιδιαίτερα απαιτητικό στα θέματα που εξετάστηκαν φέτος- μάθημα της Φυσικής. Και οι δύο ήταν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ενώ ακόμη 7 συμμαθητές τους στο ίδιο σχολείο αρίστευσαν συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια. Πρόκειται για τους Ιωάννη Εφραίμ Κενανίδη (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), Θεοδώρα Ζάτκα (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες), Γεώργιο Σταμάτη Αναστασιάδη (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), Αμαλία Ευδοξία Κωστούλη (Επιστήμες Υγείας και Ζωής), Νικόλαο Σερίφοβιτς (Επιστήμες Υγείας και Ζωής), Γεωργία Ανδρεάδη (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) και Χρήστος Σταφυλά (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στο Κολλέγιο Ανατόλια 19.540 μόρια συγκέντρωσε ο Αστέριος Γούσιος, που ενδιαφέρεται για Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ενώ πέντε ακόμη συμμαθητές του στο ίδιο σχολείο ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια. Πρόκειται για τους Ραφαηλία Παράσχου (Υγείας), Ιάσωνα Ιωαννίδης (Υγείας), Άννα Φιλινδρή (Υγείας ), τον Άρης Τσίγγανος, 19.120, Υγείας και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Υγείας).

Ο Κώστας Βουρβούλιας, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Θέρμης έχει ως πρώτη του επιλογή τη Φαρμακευτική ΣΣΑΣ. Πληροφορήθηκε τους βαθμούς του στις πανελλαδικές απολαμβάνοντας ήδη τις διακοπές του με τους φίλους του στην Πάρο. Έχοντας γράψει 19,2 στη Βιολογία και 17,1 στη Φυσική λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη μεγάλη διαδρομή της προετοιμασίας του, ήταν καθοριστική η στιγμή που συνειδητοποίησε πόσο αγαπά τα μαθήματα της κατεύθυνσης που επέλεξε.

«Αρκετά νωρίς συνειδητοποίησα πως θα έπρεπε να ξεπεράσω το ότι δίνω πανελλήνιες, να αποβάλω το άγχος της δοκιμασίας που είχα μπροστά μου. Αυτό έγινε σταδιακά, στην ουσία καθώς περνούσα τα κεφάλαια και διαπίστωνα ότι αυτά που είχα να αντιμετωπίσω ήταν ανθρώπινα και όχι μυθικά τέρατα. Επίσης, εξαρχής είχα αποφασίσει ότι αυτή η χρονιά θα ήταν αφιερωμένη στις πανελλήνιες και όχι στις βόλτες. Πιστεύω ότι σε ένα ποσοστό 70-80% το αποτέλεσμα στις πανελλαδικές καθορίζεται από τον μαθητή και πόσο στοχοπροσηλωμένος είναι και λιγότερο από άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Είναι σημαντικό, επίσης, η ύλη να βγαίνει σωστά από την πρώτη φορά, να μη μένουν κενά που θα πρέπει να καλυφθούν στο τέλος, στις επαναλήψεις».

andreas

Για τους υποψηφίους που δεν πέτυχαν φέτος τον στόχο που είχαν θέσει λέει: «Είναι βαρύ να πω το οτιδήποτε, γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ πονάει να μην έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα μία προσπάθεια τουλάχιστον τριών χρόνων, καθώς η προετοιμασία για τις πανελλαδικές δεν ξεκινά στη Γ’ Λυκείου. Όταν όμως υπάρχει ένας στόχος αξίζει την προσπάθεια ξανά. Καλύτερα να το ξαναπροσπαθήσεις τώρα παρά να το έχεις απωθημένο σε σε όλη σου τη ζωή».

100 έγραψε στη Φυσική ο Ανδρέας Στεφανίδης, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 19.060 μόρια στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο. Στα Μαθηματικά έγραψε 98, στη Χημεία 99 και στην Γλώσσα 80. «Κατάλαβα από την αρχή τη δυσκολία των θεμάτων στη Φυσική. Πολλές ερωτήσεις έκρυβαν παγίδες και το κατάλαβα αργότερα. Ένα θέμα το είχα κάνει όλο λάθος, το διαπίστωσα τελευταία στιγμή κι έτρεχα για να το διορθώσω. Τελείωσα στις 2 ώρες – γράφω γρήγορα… Είχα διαβάσει πάρα πολύ. Πίστευα ότι σχεδόν σίγουρα θα έγραφα πάνω από 19, ήθελε και λίγο τύχη για να πάω στο 20». Ο Ανδρέας απέδωσε τη σωστή διαχείριση του χρόνου στη διάρκεια των εξετάσεων, στο γεγονός ότι είναι απόλυτα εξοικειωμένος: «Όλα τα θέματα είχαν δυσκολίες, σίγουρα χρειάζονταν 4 ώρες για την επίλυση. Απλώς έχω λύσει άπειρες ασκήσεις και είχα δει τις περισσότερες περιπτώσεις, οπότε κατάφερα να τις λύσω». Όσο για τα συναισθήματά του μόλις είδε το SMS με τους βαθμούς, ο νεαρός δήλωσε: «Χάρηκα πάρα πολύ! Το πρώτο πρόσωπο, που μοιράστηκα τα νέα ήταν ο πατέρας μου. Συγκινήθηκε, επειδή έβλεπε το διάβασμα να έχει απορροφήσει σχεδόν όλη μου τη ζωή τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα απέδωσε όλο αυτό. Τώρα σκοπεύω να χαλαρώσω, να κάνω όσα δεν μπορούσα να κάνω το προηγούμενο διάστημα - μου έχει λείψει ο αθλητισμός, ιδιαίτερα το πινγκ πονγκ αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως το να παίζω βιντεοπαιχνίδια».

manolis

«Ηράκλειο και πάλι Ηράκλειο» λέει στο patris.gr ο Μανόλης Παχουλάκης από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ο οποίος συγκέντρωσε 18.700 μόρια… για πλάκα! «Δεν κουράστηκα, δεν διάβασα πολύ, είχα τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου (Επιλογή), οι οποίοι με ενθάρρυναν. Ήμουν και τυχερός, ομολογώ» λέει ο Μανόλης, ο οποίος έχει έφεση στους υπολογιστές και στην τεχνολογία. «Θέλω να περάσω στο Τμήμα επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο. Είναι μια σχολή που μου αρέσει και έχει και υψηλό επίπεδο. Οι υπολογιστές από παιδί μου άρεσαν, έτσι η αγάπη μου για τους υπολογιστές με έκανε να σκεφτώ το συγκεκριμένο τμήμα και αυτή την επιστήμη. «Πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα ή ότι στερήθηκα πράγματα».

vaggelis

«Αισθάνομαι χαρούμενος» τονίζει στο patris.gr ο Βαγγέλης Σαββάκης «αλλά και υπερήφανος για αυτό που κατάφερα. Είμαι ευγνώμων για όσους με βοήθησαν. Πρώτα από όλα την οικογένεια μου, το φροντιστήριο μου το ''Ένα'' καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο αλλά και στο φροντιστήριο. Ακόμα ευχαριστώ τους φίλους μου γιατί ήταν υποστηρικτικοί και δεν παραπονιόταν όταν δεν μπορούσα να βγω». Ο Βαγγέλης που ήταν μαθητής του 5ου ΓΕΛ συγκέντρωσε 18580 μόρια. «Ο πρώτος μου στόχος είναι η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ» καταλήγει ο Βαγγέλης που δεν κρύβει ότι αισθάνεται μια αγωνία μέχρι να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλαδικές: Υπολογίστε τα μόρια που συγκεντρώσατε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών - Πότε θα συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ