Φοβερή vintage pic: Ο Οσκαρικός Γκρέκορι Πεκ με την σύζυγο του, Βερόνικα Πασάνι στην Αθήνα - Για τα γυρίσματα της πολεμικής περιπέτειας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε"

Συμμετείχαν σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου ανάμεσα στα οποία οι Ντέιβιντ Νίβεν, Άντονι Κουίν και η δική μας Ειρήνη Παππά

Μία υπέροχη vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λούπασης μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram.

Στο ασπρόμαυρο κλικ πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ και "χρυσός" αστέρας του Χόλιγουντ Γκρέκορι Πεκ (δεξιά) με την Γαλλίδα σύζυγό του Βερόνικα Πασάνι (αριστερά) και τα δύο τους παιδιά Άντονι και Σεσίλια, για τα γυρίσματα της πολεμικής περιπέτειας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε".

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

Δευτέρα βράδυ στις 7 Μαρτίου του 1960 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο βραβευμένος με Όσκαρ και "χρυσός" αστέρας του Χόλιγουντ Γκρέκορι Πεκ (δεξιά) με την Γαλλίδα σύζυγό του Βερόνικα Πασάνι (αριστερά) και τα δύο τους παιδιά Άντονι και Σεσίλια, για τα γυρίσματα της πολεμικής περιπέτειας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε".

Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα με σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου κιν/φου ανάμεσα στα οποία οι Ντέιβιντ Νίβεν, Άντονι Κουίν και η δική μας Ειρήνη Παππά.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο τους περιμένει μια πολυτελή κάντιλακ που θα τους οδηγήσει στο ξενοδοχείο King's Palace που βρίσκεται Πανεπιστημίου και Κριεζώτου γωνία στο Σύνταγμα (δεν υπάρχει σήμερα) όπου και θα διαμείνουν για μία εβδομάδα ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές της πρωτεύουσας.

Κατά την επίσκεψή τους στην Ακρόπολη εκστασιάζονται από την μοναδικότητα του χώρου ενώ στην πρενς κόνφερανς που ακολουθεί στο ξενοδοχείο, ο αγαπημένος ηθοποιός θα απαντήσει με φιλικότητα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την ταινία "Στέλλα" με την Μελίνα Μερκούρη και την γνωριμία του στην Αμερική με τον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού.

Τους δύο κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς θα τους θαυμάσει κατά την παραμονή του στην Αθήνα στο αριστουργηματικό έργο του Ίψεν "Βρικόλακες" που ανεβάζουν στην σκηνή του Εθνικού από τις 2 Μαρτίου και στην συνέχεια θα τους συγχαρεί στα καμαρίνια (φωτό @studio_kleisthenis) μαζί με την σύζυγό του, αναφέροντας με συγκίνηση το μεγαλείο του ταλέντου τους και την συμβολή της Ελλάδας ως κοιτίδα του πολιτισμού στο θέατρο και σε όλες τις τέχνες.

Το βράδυ της δεξίωσης που θα γίνει προς τιμή του στο ξενοδοχείο παρευρίσκονται τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής και λίγες μέρες αργότερα ταξιδεύει με την οικογένειά του για την Ρόδο όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, διαμένοντας με τους υπόλοιπους συντελεστές στο ξενοδοχείο Miramare.

Το πανέμορφο νησί των ιπποτών μετατρέπεται σε ένα τεράστιο κιν/φικό πλατό που "μυρίζει" Χόλιγουντ και όλοι οι διεθνείς προβολείς είναι στραμμένοι πάνω του, βοηθώντας τουριστικά και οικονομικά τον τόπο.

Δείτε περισσότερα vintage στιγμιότυπα από τον δημοσιογράφο, Άρη Λούπαση:

Vintage pic: Αλέκος Αλεξανδράκης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ & Νίκος Κούρκουλος μαζί! Που συναντήθηκαν τα 3 είδωλα του κινηματογράφου;

Vintage pic: Ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη & ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη! Μαζί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την προβολή της ταινίας "Διπλοπενιές"

Μοναδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο: Η Μαρία Κάλλας 14 ετών με τον πατέρα της, Γιώργο Καλογερόπουλο - Από μικρή αγαπούσε τη μουσική (βίντεο)

Vintage pic: Υπέροχη χαρούμενη στιγμή από την ημέρα του γάμου του Κώστα Ρηγόπουλου με την Κάκια Αναλυτή – Ανήμερα Χριστούγεννα 1955

Απίθανη vintage pic: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Αλέκο Σακελλάριο & τη Γεωργία Βασιλειάδου - Όλο το παλιό σινεμά σε μια φωτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ