Σπάνια εμφάνιση του Νίκου Σηφουνάκη με την κόρη του, Νίκη - Μαζί σε επίσημη εκδήλωση

Πόζαραν με χαμόγελο και φιλική διάθεση στο φακό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Σαπφούς που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 20 με 22 Ιουνίου 2024, αναδεικνύοντας το πλούσιο έργο της Σαπφούς, τον Πολιτιστικό πλούτο της Λέσβου από την αρχαιότητα έως και σήμερα, με την συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Με άξονα την μοναδικότητα των προορισμών της Λέσβου, το SAPPHO LESVOS FESTIVAL, για τρεις συνεχόμενες ημέρες πρόβαλε το νησί και τον Πολιτισμό του μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών με επίκεντρο την Σαπφώ και το έργο της αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών στην σύγχρονη κοινωνία καθώς και με υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πρωτότυπες παραγωγές ειδικά για το Φεστιβάλ .

Στην πανέμορφη Λέσβο βρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι της Περιφέρειας, από μεγάλα ΜΜΕ οι οποίοι παρακολούθησαν το Φεστιβάλ ενώ παράλληλα επισκέφτηκαν περιοχές του νησιού κάνοντας ρεπορτάζ τα οποία προβλήθηκαν και θα συνεχίζουν να παρουσιάζονται τις επόμενες ημέρες δίνοντας στο νησί και στο Βόρειο Αιγαίο μια μοναδική ευκαιρία προβολής.

Μεταξύ των καλεσμένων είδαμε τον Νίκο Σηφουνάκη μαζί με την κόρη του, Νίκη.

Πόζαραν με χαμόγελο και φιλική διάθεση στο φακό.

Ο Νίκος Σηφουνάκης (21 Δεκεμβρίου 1949) είναι Έλληνας αρχιτέκτονας και πολιτικός. Έχει διατελέσει βουλευτής και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ευρωβουλευτής. Συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών, ως στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Είναι παντρεμένος με την Μαρί Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο στον Όμιλο Grecotel.

Μαζί έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Διαβάστε ακόμη: Δυναμική ανάπτυξη της Grecotel: 62 εκατομμύρια για ανακαινίσεις στα ξενοδοχεία Ρόδου, Χαλκιδικής , Κέρκυρας, Αχαΐας (φώτο)



Την τελευταία μέρα στις 22/6 στο Κάστρο της Μυτιλήνης δίπλα στη θάλασσα , στη δύση του ηλίου , παρουσιάστηκε ένα μοναδικό δρώμενο το οποίο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά εκατοντάδες θεατές. Η καταξιωμένη πολυσχιδής Γερμανίδα καλλιτέχνης Julia Krahn, η οποία ζει στην Ιταλία και διαπρέπει διεθνώς, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ειδικά για το Φεστιβάλ, επιλέγοντας την Λέσβο, όπου παρουσίασε μία μοναδική performance εμπνευσμένη από την Σαπφώ και τη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου με τίτλο "Hesperus the lost child " σε μουσική σύνθεση της Zowa και εικαστική επιμέλεια της Ζωής Κυριακάκος . Ένα δρώμενο, που καθήλωσε όλους όσους το παρακολούθησαν.



Η αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε με τον μοναδικό Λάκη Λαζόπουλο, τον Δημήτρη Χριστοφορίδη και τον Ζήση Ρούμπο όπου στον κατάμεστο χώρο των Αποθηκών Σαπλιτζά του Κάστρου, αυτοσχεδίασαν επί σκηνής, μιλώντας για τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους και την οικογένεια σε μία stand-up comedy, με τίτλο «Μια μάνα του χθες, του σήμερα κι ένας πατέρας».
Τις εκδηλώσεις συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ είχε η εταιρία LUMAD.

Διαβάστε ακόμη: "Sappho Lesvos Festival": 1ο Φεστιβάλ Σαπφούς στη Λέσβο - Με τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Στεφανία Γουλιώτη & παρουσιάστρια τη Μαρία Νικόλτσιου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ