Topwoman η 9χρονη Bodhana - Το κορίτσι-φαινόμενο στο σκάκι γράφει ιστορία & προκαλεί τους αντιπάλους της

Ξεκίνησε να παίζει κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορωνοϊό

Ένα εννιάχρονο κορίτσι-θαύμα στο σκάκι πρόκειται να γράψει ιστορία ως το νεότερο άτομο που εκπροσωπεί ποτέ την Αγγλία διεθνώς σε οποιοδήποτε άθλημα!

Η Bodhana Sivanandan, από το Harrow, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, θα εκπροσωπήσει την Αγγλία στη Σκακιστική Ολυμπιάδα στη Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο.

Η Bodhana είναι σχεδόν 15 χρόνια νεότερη από τον επόμενο νεότερο συμπαίκτη Lan Yao.

Τα άλλα τρία μέλη της ομάδας είναι στα 30 και στα 40 τους.

Η μαθήτρια, η οποία γεννήθηκε το 2015, ξεκίνησε να παίζει κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορωνοϊό.

Τον Δεκέμβριο, η τότε οκτάχρονη αναδείχθηκε η καλύτερη γυναίκα παίκτρια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση που την είδε να ξεπερνά την κατάταξη αρκετών γκραν μάστερ.

Η Bodhana έγινε επίσης η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων της Αγγλίας μετά από 25 χρόνια το 2022, αφού κέρδισε σε αγώνες κλασικού, rapid και blitz.

Είναι από τις καλύτερες στον κόσμο για την ηλικιακή της κατηγορία και θεωρείται μελλοντική σταρ του σκακιστικού κόσμου, με την επαγγελματία παίκτρια Irina Bulmaga να την προαναγγέλλει ως «φαινόμενο» μετά τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Blitz στο σκάκι.

Pic: Simon Walker / No 10 Downing Street
instagram @skynews

Εν τω μεταξύ, ο Άγγλος διεθνής δάσκαλος Lawrence Trent, αποκάλεσε τον Bodhana "ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχω δει στην πρόσφατη μνήμη" σε μια ανάρτηση στο X πέρυσι.

"Η ωριμότητα του παιχνιδιού της, το υπέροχο άγγιγμα της, είναι πραγματικά συναρπαστικό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι η καλύτερη παίκτρια της Αγγλίας και πιθανότατα μία από τις σπουδαιότερες που έχει δει ποτέ το παιχνίδι", είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ