Όλγα Κεφαλογιάννη: Σε "floral" διάθεση αγκαλιά με τον σύζυγο της, Μίνωα Μάτσα - Το ιδανικό look για επίσημα events

Είναι αχώριστοι στις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις 

Ένα σπάνιο, όσο και εξαιρετικά σημαντικό διπλό γεγονός πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από τις 19 Ιουνίου φιλοξενείται εκεί η έκθεση με τίτλο “Donum Amicorom” («Δώρο Φίλων»), που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος από τα 135 σπουδαία έργα που άφησε ο αείμνηστος κορυφαίος ζωγράφος Παύλος Σάμιος, ως δωρεά στα μεγαλύτερα Μουσεία της χώρας.  Μια πράξη γενναιοδωρίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, από έναν κορυφαίο δημιουργό που υπήρξε και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια του artworx που ίδρυσαν η σύντροφος ζωής για τον Παύλο Σάμιο, Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές.

Το "παρών" έδωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγο της, Μίνωα Μάτσα.

Η Υπουργός Τουρισμού δημιούργησε ένα καλοκαιρινό look ιδανικό για την περίσταση.

Φόρεσε ένα floral set, με ιδιαίτερο μοτίβο σε λευκό και λαδί χρώμα.

Αποτελούνταν από αέρινο πουκάμισο και παντελόνι, που χάριζαν άνεση κι ευχέρεια κινήσεων στην υπουργό.

Απογείωσε το τέλειο ντύσιμο της με τσάντα Calista, σατέν wedge εσπαντρίγιες σε ουδέτερο τόνο και εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

Τα μαλλιά της ήταν επιμελημένα σε wet look, ενώ το μακιγιάζ της περιλάμβανε σκιές σε γήινες αποχρώσεις.



Την έκθεση συνοδεύει πολυτελής κατάλογος, με τίτλο “Liber Amicorum” («Βιβλίο Φίλων») που περιλαμβάνει κείμενα σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που εκτιμούν το έργο του Παύλου Σάμιου και συνδέθηκαν μαζί του, καθώς βέβαια και τα έργα της δωρεάς. Ο κατάλογος κυκλοφορεί,  με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  από τις εκδόσεις Μίλητος.

Διαβάστε ακόμη: Όλγα Κεφαλογιάννη-Μίνως Μάτσας: Νέα βραδινή εμφάνιση για το powercouple - Το glam office look της Υπουργού Τουρισμού που ξεχώρισε (φωτό)

Το χρονικό της δωρεάς  

Το 2021 ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος μετέδωσε με τη διδασκαλία του τα μυστικά της τέχνης στις νεότερες γενιές καλλιτεχνών, προέβη σε μια ύστατη πράξη προσφοράς στον πολιτισμό, αφήνοντας πίσω του μέσω διαθήκης, ένα μοναδικό κληροδότημα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.
«Θα ’θελα να με θυμούνται μέσα από τα έργα μου. Να αισθάνονται εκείνοι  που θα τα βλέπουν κάτι από εκείνο  που αισθάνθηκα εγώ όταν ζωγράφιζα», έγραφε ο ίδιος ο Παύλος Σάμιος, επεξηγώντας κατά κάποιο τρόπο την πρωτοβουλία του.

Ο ζωγράφος δώρισε σε σημαντικά μουσεία της χώρας και ιδρύματα σπουδαία έργα τέχνης που προέρχονται από όλη την διάρκεια της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Ανάμεσά τους τα Εθνική Πινακοθήκη, Βυζαντινό Μουσείο, Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Μουσείο της Ακρόπολης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Μουσείο Μπενάκη, Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, Μέγαρο Μουσικής, Νομισματικό Μουσείο, κ.ά.

Διαβάστε ακόμη: Όλγα Κεφαλογιάννη: Σούπερ stylish με μπλε καφτάνι & κομψό headpiece - Βραδινή έξοδος με τον καλό της, Μίνωα Μάτσα (φωτό)

Η μεγάλη αυτή δωρεά, παρουσιάζεται τώρα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, πριν διαμοιραστεί στα διαφορετικά μουσεία – φορείς αποδοχής της δωρεάς. Μια έκθεση που αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Παύλος Σάμιος είχε εκθέσει εκεί  το 2019 την σειρά Σπασμένη Ιστορία, με εξαιρετική επιτυχία.

Την επιμέλεια της έκδοσης “Liber Amicorum” («Βιβλίο Φίλων»), που συνοδεύει την έκθεση έχουν οι: Μαρία Ξανθάκου, Ιζαμπέλα Φρανσές, Βένια Παστάκα. Τα έργα της δωρεάς παρουσιάζονται ανά μουσείο, καθώς ο Παύλος Σάμιος είχε επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τη θεματική τους, τους φορείς που ήθελε να τα κληροδοτήσει.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουνίου ως 15 Σεπτεμβρίου 2024.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Βασ. Σοφίας 22, 106 75, Αθήνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213213 9500, 213213 9517
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:Δευτέρα: 09:00-16:00
Τρίτη: Κλειστά
Τετάρτη - Κυριακή: 09:00-16:00

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ