Συγκινητικές στιγμές για τον Lewis Hamilton που σήκωσε το τρόπαιο στη Formula 1 - Η νίκη-ρεκόρ στο Silverstone (φωτό)

Μία από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας του

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της Formula 1 των τελευταίων ετών, ο Lewis Hamilton γύρισε στις νίκες μετά από το GP Σαουδικής Αραβίας 2021, σημειώνοντας την 9η νίκη-ρεκόρ του στο Σίλβερστοουν, καθώς και τη δεύτερη διαδοχική της Mercedes μέσα σε μία εβδομάδα, στον 12ο φετινό αγώνα της Formula 1.

Ο Hamilton επιστράτευσε όλη την εμπειρία του για να κερδίσει έναν στρατηγικό γρίφο 52 γύρων, όπου η έλευση και παύση της βροχής -και μάλιστα δύο φορές- έκανε εντελώς απρόβλεπτες τις συνθήκες και ιδιαίτερα κρίσιμο το χρονισμό της επιλογής των σωστών ελαστικών.

Σε διάφορα σημεία του αγώνα φάνηκαν ταχύτερες οι Mercedes, σε άλλα οι McLaren των Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι, και στο τελευταίο stint η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν. Όμως, παρά την πίεση του Ολλανδού στους τελευταίους 12 γύρους, ο Λιούις έλεγξε άρτια το ρυθμό του και την προστασία της μαλακής του γόμας για να φτάσει σε μια μνημειώδη νίκη της καριέρας του.


Τον ακολούθησε ο Φερστάπεν, που μέχρι το δεύτερο πιτ-στοπ δεν πίστευε ότι θα έφευγε από το Σίλβερστοουν με ένα τόσο καλό αποτέλεσμα, και τρίτος ο Λάντο Νόρις - που αναμφίβολα στερήθηκε περισσότερων ευκαιριών για τη νίκη από τις στρατηγικές επιλογές της McLaren.

Image

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Όσκαρ Πιάστρι, Κάρλος Σάινθ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, εμπρός από τις δύο Aston Martin των Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο -κάτοχος της πολ ποζίσιον- Τζορτζ Ράσελ εγκατέλειψε με πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα της έτερης Mercedes W15.

"ΝΑΙ 🍾🍾🍾 945 ημέρες από την τελευταία νίκη και επιτέλους ήρθε στο σπίτι. SILVERSTONE ΣΕ ΑΓΑΠΩ. Δεν υπάρχει πλήθος που να το αξίζει περισσότερο. Αυτή είναι η αγάπη, αυτή είναι η οικογένεια. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξη. Μαζική κραυγή και στην ομάδα. Όλοι στο γκαράζ και πίσω στο εργοστάσιο έχουν δώσει πολλές δύσκολες ώρες για αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μας έκανε πίσω νίκες για την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χάσαμε την ελπίδα μας. δεν τα παρατήσαμε. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ. ΑΚΟΜΑ ΑΝΗΚΥΝΟΥΜΕ 🇬🇧🏆❤️ !!!", σημείωσε ενθουσιασμένος ο Lewis Hamilton στη λέζάντα της ανάρτησης του στο instagram.

Διαβάστε ακόμη: Σακίρα: Τα έχει τελικά με τον Lewis Hamilton ; Η νέα φωτό που τους προδίδει ... (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Σάλος στη Formula 1: Πρώην πρωταθλητής αποκάλεσε «νέγρο» τον Lewis Hamilton - η απάντηση του Βρετανού οδηγού (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ