Αυτοί είναι οι 3 σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν την υγεία του σκύλου σας το καλοκαίρι - Έτσι θα τους αποφύγετε !

Ας τους δούμε αμέσως!

Όσο και να αγαπάμε το καλοκαίρι, κάποιες φορές η ζέστη γίνεται αφόρητη και για εμάς αλλά και για τα αγαπημένα μας σκυλάκια.

Ως υπεύθυνοι κηδεμόνες θα πρέπει κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τα προστατέψουμε και για να κάνουμε την πιο ζεστή εποχή του χρόνου να περάσει όσο πιο ομαλά και ήρεμα γίνεται.

Γι’ αυτό τον λόγο καλό είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους κινδύνους που απειλούν την υγεία του σκύλου μας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι; Ας του δούμε αμέσως!

Θερμοπληξία: Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι καλές για κανέναν, ούτε άνθρωπο ούτε ζώο. Όμως, είναι αναπόφευκτες, ειδικά τα τελευταία χρόνια που λόγω της κλιματικής αλλαγής κάθε καλοκαίρι είναι θερμότερο από το προηγούμενο.

Έτσι, λοιπόν, και οι σκύλοι υπάρχει περίπτωση να πάθουν θερμοπληξία λόγω του καύσωνα.

Γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν πάντα πρόσβαση σε δροσερό νερό, το κρεβάτι τους θα βρίσκεται σε δροσερό δωμάτιο μέσα στο σπίτι και θα πηγαίνουμε βόλτες νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα – τότε δηλαδή που η θερμοκρασία δεν είναι ακόμα τόσο υψηλή και ανυπόφορη.

Επιπλέον, δεν αφήνουμε ποτέ τον σκύλο μας μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά, ακόμα και αν πρόκειται να επιστρέψουμε μετά από 2 λεπτά.

Δυστυχώς, ακούμε για πολλά δυσάρεστα περιστατικά κάθε χρόνο με σκύλους που έπαθαν θερμοπληξία ή έχασαν τη ζωή τους από απερισκεψία του κηδεμόνα τους.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι σκύλοι βιώνουν πολύ πιο έντονα την ζέστη απ’ ότι εμείς, γι’ αυτό και το καλοκαίρι είναι μια αρκετά δύσκολη εποχή για αυτούς.

Χαλασμένη τροφή και μολυσμένο νερό: Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και με την τροφή του σκύλου μας το καλοκαίρι καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσει, ειδικά αν πρόκειται για φρέσκια τροφή. Οπότε, θα πρέπει να την αποθηκεύουμε σωστά και να ελέγχουμε συχνά μην τυχόν έχει χαλάσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, αν πρόκειται για μαγειρευτό φαγητό ή κονσέρβα, δεν θα πρέπει να την αφήνουμε πολλές ώρες στο μπολάκι του σκύλου μας γιατί είναι πολύ πιθανό να χαλάσει πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζουμε.

Επίσης, θα πρέπει να αλλάζουμε το νερό του σκύλου μας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να είναι φρέσκο και δροσερό.

Το καλοκαίρι, πιο πολύ από κάθε άλλη εποχή, καλό είναι να αποφεύγουμε να πίνει ο σκύλος μας νερό από μπολ σε πάρκα και δημόσιους χώρους, γιατί λόγω της ζέστης μπορεί να έχει αλλοιωθεί.

Έντομα και παράσιτα: Η εποχή που τα έντομα και τα κουνούπια παρελαύνουν είναι εδώ. Δυστυχώς, υπάρχουν παντού και είναι πολύ εύκολο να τσιμπήσουν τον σκύλο μας και να του μεταφέρουν κάποια αρρώστια.

Άρα, αποπαρασιτώνουμε σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του/της κτηνιάτρου μας, και αποφεύγουμε χορτάρια και στάσιμα νερά.

Επίσης, πρέπει να φροντίσουμε για τον εμβολιασμό του σκύλου μας, καθώς τον προστατεύει από πολλές ασθένειες. Τέλος, καλό είναι να ψεκάζουμε τον σκύλο μας πριν την βόλτα με απωθητικό σπρέι για κουνούπια.

Διαβάστε ακόμη:Τι είναι το «αυτί του κολυμβητή» ; Πώς θα το καταλάβετε και πώς θεραπεύονται τα σκυλάκια ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ