Παρίσι 2024: Οι Ολυμπιακές ομάδες των «μεγάλων» χωρών θα φέρουν μονάδες κλιματισμού – Οι Γάλλοι εξοργίσθηκαν – Τους υπονομεύουν το «πράσινο Ολυμπιακό Χωριό»

Οι Γάλλοι στοχεύουν στην βιωσιμότητα!

σκοπός της Γαλλίας φέτος είναι διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, να είναι υπερπαραγωγή και «πράσινοι».

Για την βιωσιμότητα, λοιπόν, των Ολυμπιακών Αγώνων, το Παρίσι κατασκεύασε ένα οικολογικό Ολυμπιακό Χωριό χωρίς κλιματισμό.

Ωστόσο, οι ολυμπιακές ομάδες και ιδιαίτερα από μεγάλες χώρες σκοπεύουν να φέρουν τις δικές τους μονάδες κλιματισμού.

Το γεγονός, αυτό οδήγησε τους Γάλλους στο να κάνουν σχετικές παραγγελίες.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι ολυμπιακές ομάδες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Αυστραλίας, Ιταλίας, Καναδά και Βρετανίας αναμένεται να σπάσουν το πρωτόκολλο των Γάλλων.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία η συνέπεια και η προβλεψιμότητα είναι κρίσιμες για την απόδοση της ομάδας των ΗΠΑ. Στις συζητήσεις μας με τους αθλητές, το ζήτημα του κλιματισμού είχε πολύ υψηλή προτεραιότητα, αφού οι αθλητές αισθάνονταν ότι αποτελούσε κρίσιμο στοιχείο για την ικανότητά τους να αποδώσουν», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ Sarah Hirshland.

Ως τώρα δεν είναι γνωστό αν οι διοργανωτές θα επιτρέψουν την εγκατάσταση κλιματιστικών, εφόσον κατασκεύασαν ένα γεωθερμικό σύστημα ψύξης, για να μην ζεσταίνονται οι αθλητές.

Αυτό σημαίνει, ότι θα  λαμβάνουν νερό από πηγάδια σε βάθος 70 μέτρων και στη συνέχεια ψύχεται σε μια γεωθερμική μονάδα, ενώ μεταφέρεται σε σωλήνες κάτω από τα δωμάτια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ