Οι υπέροχες, σπιτικές, θρεπτικές & κυρίως δροσερές λιχουδιές που μπορείτε να δώσετε στη γατούλα σας για να πάρει μια αίσθηση δροσιάς !

5 δροσιστικά καλοκαιρινά σνακ για τις γάτες
 

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο οι αγαπημένες μας γατούλες ζεσταίνονται.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τις μέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες το χνουδωτό σας κατοικίδιο δεν έχει τόση όρεξη για φαγητό.

Υπάρχουν κάποιες σπιτικές και θρεπτικές λιχουδιές που μπορείτε να δημιουργήσετε και να τους δώσετε για να δροσιστούν.

Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μερικές έξυπνες και εύκολες ιδέες για δροσερά και αναζωογονητικά σνακ το καλοκαίρι που είναι σίγουρο ότι η γατούλα σας θα λατρέψει.

Γρανίτα καρπούζι ή πεπόνι

Η γρανίτα είναι εξαιρετικά δροσιστική και πολύ καλή επιλογή για την ενυδάτωση της γάτας σας.

Το καρπούζι και το πεπόνι είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C και πολύ θρεπτικά φρούτα για την υγεία. Πριν ξεκινήσετε να κάνετε την γρανίτα αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα φρούτα.

Εσείς θα επιλέξετε το φρούτο καθώς κάθε γάτα έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τους κύβους των φρούτων με νερό μέχρι να πετύχετε περίπου την υφή που έχει ένα σορμπέ.

Τοποθετείτε το μείγμα σε θήκες σιλικόνης στην κατάψυξη και το αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί προτού το δώσετε στην γάτα σας.

Γιαούρτι

Το απλό γιαούρτι είναι εξαιρετικό σνακ για τις γάτες που δεν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Μπορείτε είτε να αναμίξετε την τροφή της με μια κουταλιά γιαούρτι είτε να το δώσετε σκέτο σε ένα μπολάκι. Μια άλλη ιδέα είναι να το κάνετε παγωτό χρησιμοποιώντας και κάποια φρούτα ή λιχουδιές γάτας.

Είναι σημαντικό να προσέξετε τι φρούτα θα χρησιμοποιήσετε γιατί κάποια είναι τοξικά για τις γάτες. Μέσα σε μια θήκη σιλικόνης τοποθετείτε ένα κομματάκι από φρούτο της επιλογής σας και ύστερα το γεμίζετε με γιαούρτι.

Το μείγμα πρέπει να μείνει στην κατάψυξη λίγες ώρες προτού να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αρακάς

Αν στη γάτα σας αρέσει ο αρακάς είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα δροσιστικό αλλά και θρεπτικό σνακ καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A και C.

Βεβαιωθείτε ότι θα έχει ξεπαγώσει ελαφρώς προτού δώσετε να φάει η γάτα σας για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Μην χρησιμοποιείτε αρακά σε κονσέρβα γιατί περιέχει αρκετό νάτριο το οποίο είναι επιβλαβές για τις γάτες.

Παγωτό με τόνο

Ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή Ω 3 λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών.

Βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και διατηρεί το δέρμα και το τρίχωμα της γάτας υγιή. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με γεύση τόνο ώστε να δροσιστεί η γατούλα σας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, προτιμήστε κονσέρβα τόνου στο νερό, στραγγίξτε τον καλά από το νερό που περιέχει και αλέστε τον στο μπλέντερ μαζί με λίγο φυσικό, φρέσκο νερό από την βρύση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε θήκες για παγάκια και αφήστε το να παγώσει τουλάχιστον 3 με 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα η γάτα σας θα τρελαθεί από χαρά.

Παγάκια με κοτόπουλο

Οι περισσότερες γάτες λατρεύουν το κοτόπουλο οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφορετική γεύση για το κατοικίδιο σας ώστε να μείνει ενυδατωμένο και τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι κοτόπουλο χωρίς κόκαλα ή πέτσα, νερό και μια κουταλιά αποξηραμένο catnip προαιρετικά.

Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα τοποθετείτε σε μια θήκη για παγάκια στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν τα υλικά και να μπορέσετε να σερβίρετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο κρέας όπως για παράδειγμα συκωτάκι που και για αυτό τρελαίνονται οι περισσότερες γατούλες.

Δείτε ακόμη:Αυτοί είναι οι 3 σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν την υγεία του σκύλου σας το καλοκαίρι - Έτσι θα τους αποφύγετε !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ