Σοφικό, Κορινθίας: Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά – Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές (βίντεο)

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα.

Η φωτιά στην Κόρινθο,εκδηλώθηκε στις 11:42 το πρωί της Τετάρτης 17/7. Λίγα λεπτά μετά εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Σοφικού, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να “μαζέψουμε” τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».


Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

Αυτή τη στιγμή, στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ περιοδικά από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό του. 


3 πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Τρεις πυροσβέστες, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. 

Ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός έπαθε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ