Σπάνιο & συγκλονιστικό βίντεο με φυλή ιθαγενών στο Περού: Οι Mashco Piro δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό & είναι σε επιφυλακή με ακόντια στα χέρια

Στέκονται στην όχθη του ποταμού, με μακριά μαλλιά και γυμνά πόδια στο τραχύ έδαφος.

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο δείχνει μια φυλή ιθαγενών, ονόματι Mashco Piro με ακόντια στα χέρια, στις όχθες ενός ποταμού στο τροπικό δάσος του Περού.

Η φυλή αυτή δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό.

Μέλη της φυλής Mashco Piro, στέκονται στην όχθη του ποταμού, με μακριά μαλλιά και γυμνά πόδια στο τραχύ έδαφος.

Μιλούν, κάνουν χειρονομίες ο ένας στον άλλον, ακονίζουν δόρατα και βοηθούν να μεταφέρουν αντικείμενα κατά μήκος του ποταμού.

«Αυτές οι απίστευτες εικόνες δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός απομονωμένων Mashco Piro ζουν μόνοι τους λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου οι υλοτόμοι πρόκειται να ξεκινήσουν τις εργασίες τους» δήλωσε η διευθύντρια της Survival International, Caroline Pearce.

Πιο πολλοί από 50 άνθρωποι της φυλής εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κοντά σε ένα χωριό που ονομάζεται Monte Salvado.

Άλλα 17 άτομα εμφανίστηκαν στο κοντινό χωριό Puerto Nuevo, δήλωσε η ΜΚΟ και όλα αυτά επειδή οι υλοτόμοι τους πετσοκόβουν τα δέντρα.

Το 2022, μέλη της φυλής Mashco Piro χτύπησαν δύο εργάτες με τόξα και βέλη ενώ ψάρευαν στον ποταμό Tahuamanu, σκοτώνοντας τον έναν.

Η Survival International καλεί τώρα το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council - FSC) να αποσύρει τις πιστοποιήσεις των δραστηριοτήτων και ζητά υποστήριξη για την προστασία των φυλών.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Alfredo Vargas Pio δήλωσε την Τρίτη:

«Οι εργάτες υλοτομίας θα μπορούσαν να φέρουν νέες ασθένειες που θα εξαφάνιζαν τους Mashco Piro, ενώ υπάρχει κίνδυνος βίας και από τις δύο πλευρές, οπότε είναι πολύ σημαντικό να αναγνωριστούν και να προστατευτούν νομικά τα εδαφικά δικαιώματα των Mashco Piro».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr