Ο Τζο Μπάιντεν άρχισε να αναρωτιέται: Μήπως η Καμάλα Χάρις είναι καλύτερη υποψήφια από μένα – Έχει πιθανότητες να κερδίσει τον Τραμπ (βίντεο)

Ο κορωνοϊός έχει επιδεινώσει την κατάσταση υγείας του Τζο Μπάιντεν, με δυσκολία κατεβαίνει τη μικρά σκάλα του Air Force 1

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει αν σκέπτεται να αποχωρήσει από την κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ και εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Σαν να μην έφτανε η κριτική και οι παραινέσεις που δέχεται για να αποχωρήσει τον "χτύπησε" και ο κορωνοϊός.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στο Ντέλαγουερ το βράδυ της Τετάρτης, όπου με πολύ δυσκολία κατέβηκε τα σκαλιά του αεροπλάνου. Μάλιστα ο Τραμπ δεν κατέβηκε από τη μεγάλη σκάλα, αλλά από τη μικρή που είναι στο κάτω μέρος του Air Force1 που έχει ελάχιστα σκαλοπάτια στα οποία έκανε στάση ανά δύο όπως φαίνεται και στο βίντεο.

O Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν ταλαιπωρημένος και περπατούσε με προσοχή ώστε να αποφύγει τυχόν ατυχήματα.


«Οι ιδιωτικές συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε στο CNN ανώτερος σύμβουλος των Δημοκρατικών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Είναι δεκτικός».

«Έχει περάσει από το να λέει: “Η Κάμαλα δεν μπορεί να κερδίσει”, στο “Πιστεύετε ότι η Κάμαλα μπορεί να κερδίσει;”», είπε ο σύμβουλος. «Είναι ακόμη ασαφές πού θα καταλήξει, αλλά φαίνεται να ακούει».

Η εκστρατεία του Μπάιντεν, η οποία αντιμετωπίζει επίσης μια αυξανόμενη κατακραυγή από τους δωρητές των Δημοκρατικών, απέρριψε τη φήμη ότι ο πρόεδρος επανεξετάζει την υποψηφιότητά του.


«Αν τα γεγονότα έχουν σημασία -και θα έπρεπε- να ένα από αυτά: Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και θα κερδίσει τον Νοέμβριο», δήλωσε στο CNN ο Κέβιν Μούνοζ, εκπρόσωπος του Μπάιντεν.

Οι εξελίξεις έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εκστρατεία του Μπάιντεν. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε χθες, Τετάρτη, επικαλούμενο τέσσερις πηγές του ενημερωμένες σχετικά, ότι η Νάνσι Πελόζι, η πρώην «speaker» και μορφή που διατηρεί μεγάλη επιρροή στην παράταξη των Δημοκρατικών, τόνισε προ ημερών τηλεφωνικά στον πρόεδρο Μπάιντεν πως δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα: Τζο Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ» του λένε Πελόζι & Σούμερ κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών - Με κορωνοϊό ο πρόεδρος, τι λέει ο γιατρός του (βίντεο)

Η ίδια φέρεται να του είπε ακόμη πως, αν παραμείνει στην κούρσα, ενδέχεται θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες του κόμματος να ανακτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε πως δικές του πηγές ανέφεραν ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ, είπε στον πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του και παρόμοια θέση εξέφρασε επίσης ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία».

Ο Δημοκρατικός βουλευτής, Άνταμ Σιφ, επίσης μορφή των Δημοκρατικών με επιρροή, έγινε χθες ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ