Microsoft: Το μπλακάουτ κόστισε στο αφεντικό της CrowdStrike 300 εκατ. δολ. - Παραμένει δισεκατομμυριούχος ο George Kurtz - Το who is who & η προσωπική τραγωδία του

 Έχασε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια 

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας της οποίας το λογισμικό πυροδότησε τo ψηφιακό χάος, Τζορτζ Κουρτζ είδε την περιουσία του να καταρρέει την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές της CrowdStrike υποχώρησαν κατά 11%.

Ειδικότερα, ο Τζορτζ Κουρτζ έχασε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από τις 3:30 μ.μ. την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Forbes, ο ίδιος είχε περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη.

Το Forbes εξηγεί ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας του Κουρτζ είναι συνδεδεμένο με τις μετοχές της εταιρείας του. Εξάλλου, το 2019 όταν η εταιρεία του άρχισε να διακινείται στη χρηματιστηριακή αγορά ο Κουρτζ τριπλασίασε σχεδόν την περιουσία του.

Διαβάστε ακόμη: Όταν οι οθόνες έγιναν, μπλε! Παγκόσμιο "black out" σε τράπεζες, αεροδρόμια, ΜΜΕ, εταιρίες - Γιατί κατέρρευσαν τα συστήματα – Δείτε φωτό & βίντεο απ’ όλο τον κόσμο

Το who is who του Τζορτζ Κουρτζ

Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ πριν 59 χρόνια μεγάλωσε σε μία οικογένεια με χαμηλό εισόδημα. Σπούδασε λογιστική στο Πανεπιστήμιο Seton Hall και στη συνέχεια πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στην εταιρεία συμβούλων PWC και στον λογιστικό γίγαντα Ernst and Young, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εργάστηκε σε ρόλους που σχετίζονταν με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Image

Ήταν ένας από τους πέντε πρώτους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με πλήρη απασχόληση σε θέση κυβερνοασφάλειας στην PWC.

Το 1999, ξεκίνησε τη δική του πορεία, ιδρύοντας τη συμβουλευτική εταιρεία ασφάλειας Foundstone.

Πούλησε την εταιρεία, στον γίγαντα της κυβερνοασφάλειας McAfee το 2004 έναντι 90 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το LinkedIn του Kούρτζ.

Αφού εντάχθηκε στην McAfee ως ανώτερος αντιπρόεδρος, ανέβηκε στην ιεραρχία και, το 2009, έγινε επικεφαλής τεχνολογίας.

Συνίδρυσε την CrowdStrike το 2012 και την εισήγαγε στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019.

Να σημειώσουμε ότι η παγκόσμια κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων που προκλήθηκε από μια αναβάθμιση λογισμικού της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές της Microsoft, ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός.

"Η εκτίμησή μας μέχρι στιγμής είναι ότι η αναβάθμιση λογισμικού του CrowdStrike επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows, ή λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των συσκευών με Windows", ανέφερε η εταιρεία με ανάρτηση σε ιστολόγιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ