Τηλεπαρουσιάστρια με κινητικά προβλήματα κατά των αεροπορικών εταιρειών - "Έχετε θέση για όλα τα κατοικίδια αλλά όχι για ανθρώπους με αμαξίδια;"

"Λιμοκτονώ και αφυδατώνομαι, ώστε να μην χρειάζομαι την τουαλέτα"

Η Sophie Morgan είναι μια βραβευμένη Βρετανίδα, σθεναρή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ανάπηρων ατόμων, η ίδια με κινητική αναπηρία μετά από τροχαίο, όταν ήταν 18 ετών.

Σήμερα η Sophie Morgan είναι τηλεοπτική παρουσιάστρια και πετυχημένη επιχειρηματίας. Είναι μια από τις πρώτες γυναίκες τηλεπαρουσιάστρια στον κόσμο με κινητική αναπηρία.

Εάν φύγετε στο εξωτερικό τις επόμενες εβδομάδες, τι θα σκεφτείτε πρώτα; Check in online; Πότε να φτάσετε στο αεροδρόμιο; Εάν να πληρώσετε για να επιλέξετε θέση;

Αυτό που μπορεί να μην κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φάτε ή δεν θα πιείτε ούτε ένα πράγμα πριν πετάξετε, ώστε να μην χρειαστεί να συρθείτε στο πάτωμα του αεροπλάνου μέχρι την τουαλέτα ή να μην σας επιτραπεί καθόλου να επιβιβαστείτε.

Για τη Sophie Morgan, αυτοί είναι πραγματικοί φόβοι.

Η 39χρονη γυναίκα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από μια εκστρατεία που ονομάζεται Δικαιώματα στις Πτήσεις, η οποία καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τη βιομηχανία αερομεταφορών να καταστήσουν τις πτήσεις ασφαλείς και προσβάσιμες για τα 16 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν μπορώ να σου πω το άγχος με το οποίο πετάω.

Προηγουμένως, λιμοκτονώ και αφυδατώνομαι, ώστε να μην χρειάζομαι την τουαλέτα.

Δεν θα διακινδυνεύσω να συρθώ γύρω από το πάτωμα της καμπίνας γιατί αυτό μπορεί να μου προκαλέσει πληγές πίεσης.

Είναι πραγματικά τρομακτικό.", καταγγέλλει η Sophie.

Η ίδια μιλάει για την εκστρατεία της για τη βελτίωση των αεροπορικών ταξιδιών για άτομα με αναπηρία - και για το πώς ελπίζει να είναι η πρώτη Βρετανίδα παραπληγική γυναίκα που θα φτάσει στο διάστημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ