Οι απολυμένοι υπάλληλοι της Amazon κλαίνε γοερά... Τα ρομπότ αναλαμβάνουν στη θέση τους τη δουλειά - 100.000 απολύσεις!

Μεγάλο αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό 

Η Amazon, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στον κόσμο, αυξάνει ραγδαία τη χρήση της ρομποτικής.

Τώρα, πάνω από 750.000 ρομπότ εργάζονται μαζί με ανθρώπινους υπαλλήλους.

Αυτή η κίνηση οδήγησε σε μείωση περισσότερων από 100.000 ανθρώπινων θέσεων εργασίας από το 2021, μειώνοντας το σύνολο από 1,6 εκατομμύρια.

Η Amazon λέει ότι αυτά τα ρομπότ χειρίζονται επαναλαμβανόμενες εργασίες για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.

Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την απώλεια θέσεων εργασίας και τον αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό.

Ένα κορυφαίο στέλεχος της Amazon δήλωσε στο CNBC πριν μερικούς μήνες ότι είναι ένας «μύθος» ότι τα ρομπότ και άλλες τεχνολογίες αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους.

Ο Stefano La Rovere, διευθυντής παγκόσμιας ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, δήλωσε ότι, αντί να αντικαταστήσουν τις θέσεις εργασίας, η προηγμένη ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες ενισχύουν τους ρόλους των ανθρώπων.

Πρόσθεσε ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων κατηγοριών θέσεων εργασίας.

«Είναι μύθος ότι η τεχνολογία και τα ρομπότ αφαιρούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο La Rovere στην εκπομπή «Street Signs Europe» του CNBC.

«Τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους μας… μειώνοντας την απόσταση περπατήματος μεταξύ των εργασιών, αφαιρώντας τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή βοηθώντας τους να σηκώσουν μεγάλα βάρη», δήλωσε ο La Rovere.

«Με τη σειρά τους, οι υπάλληλοί μας μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες, μπορούν να μάθουν νέες ικανότητες, μπορούν να αποκτήσουν νέες ικανότητες που τους επιτρέπουν να προχωρήσουν προς τους στόχους της σταδιοδρομίας τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: CEO Amazon Andy Jassy: «Καλή η τηλεργασία, αλλά τρεις φορές την εβδομάδα στα γραφεία μας, αλλιώς απόλυση.»

Διαβάστε ακόμη: Κόλιν Χοαυάνγκ ή Mr Temu: Από παιδί εργατών, ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα-Μεταξύ των 25 παγκοσμίως, το success story... τρομάζει την Amazon (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ