"Μαστουρωμένοι" εντοπίστηκαν 13 καρχαρίες στη Βραζιλία - Η ανησυχία των επιστημόνων για την υπερβολική δόση του ναρκωτικού

Διοχετεύονται στα νερά μέσω μη επεξεργασμένων λυμάτων

Θετικοί σε κοκαΐνη βρέθηκαν καρχαρίες που κολυμπούν στα νερά γύρω από τις ακτές της Βραζιλίας. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν μια μελέτη για το Ίδρυμα Oswaldo Cruz ερεύνησαν 13 καρχαρία τύπου «βραζιλιάνικου μυτερού» που ελήφθησαν από τον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ανακάλυψαν ότι όλοι είχαν υψηλά επίπεδα του ναρκωτικού στους μυς και το συκώτι τους με τους επιστήμονες να εκφράζουν φόνους αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής που θα έχουν οι θηρευτές, με την κοκαΐνη να βλάπτει την όρασή τους και να επηρεάζει τις κυνηγετικές τους ικανότητες.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Science of the Total Environment, αναφέρει ότι το ναρκωτικό εισέρχεται στο σύστημά τους μέσω των καρτέλ που διακινούν την κοκαΐνη, σύμφωνα με το BBC News.

Μια άλλη πιθανότητα που εξετάζεται είναι οι καρχαρίες να έφτασαν στα ναρκωτικά μέσω των περιττωμάτων χρηστών ναρκωτικών τα οποία διοχετεύονται στα νερά μέσω μη επεξεργασμένων λυμάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ