«Αλυσιτελώς»: Η απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το ενδεχόμενο δεύτερης θητείας - «Δεν αποφασίζω εγώ»

Το "πηγαδάκι" στο Προεδρικό και απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Αλυσιτελώς ρωτάτε», η φράση που είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ερώτηση σχετικά με δεύτερη θητεία.

Νομικός όρος, αυτός που χρησιμοποίησε από τον χώρο που προέρχεται η κα Σακελλαροπούλου που σημαίνει ότι αυτό δεν το αποφασίζω εγώ.

Φυσικά η επιλογή του προσώπου για την Προεδρεία της Δημοκρατίας είναι επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μετά την Συνταγματική αναθεώρησε μπορεί να επιλέξει και να περάσει από τη Βουλή με 151 ψήφους το πρόσωπο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της προσφυγής στην κάλπη όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

«Οφείλουμε στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών»

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την επάνοδο στην Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «Οφείλουμε στους Έλληνες και στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών. Αντλώντας δύναμη από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο παράδειγμά τους και δίνοντάς του νέα πνοή, νόημα και ορμή». Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για όσα κατάφεραν, καθώς η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, άφησε πίσω της, τη μεταπολεμική στέρηση και «Είναι πια μια άλλη Ελλάδα».

Κατά την ομιλία στη δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την 50η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων για όσους αγωνίστηκαν με αυτοθυσία απέναντι στη δικτατορία, που βασανίστηκαν απάνθρωπα, όπως ο Σπύρος Μουστακλής, ο Αλέκος Παναγούλης, ο Σάκης Καράγιωργας και σημείωσε ότι «Τιμάμε όλους εκείνους, παρόντες και απόντες, που διακινδύνευσαν τη νεότητά τους, την ελευθερία και τη ζωή τους, για το καλό όλων μας».

Διαβάστε ακόμα: Δείτε εικόνες και βίντεο από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ