Φρίκη: «Mε ξάπλωσε ανάσκελα, άρχισε να με φιλάει στο στήθος ενώ με το χέρι του έπιανε τα γεννητικά μου όργανα» - Η αθλήτρια της γυμναστικής περιγράφει όσα έζησε (βίντεο)

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής που βρίσκεται στο εξωτερικό με ομάδα έχει ακόμα 4 καταγγελίες από το 2022, όμως η ομοσπονδία δεν έχει πάρει ακόμα... απόφαση

Υπόθεση ανάλογη με αυτή Λάρι Νάσαρ, πρώην γιατρού της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ που κακοποίησε 10 κορίτσια και καταδικάστηκε σε 175 χρόνια φυλακή, έχουμε στην Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής (ΕΓΟ) με ομοσπονδιακό προπονητή που μηνύθηκε από πρωταθλήτρια για απόπειρα βιασμού.

Η 26χρονη σήμερα αθλήτρια περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια του προπονητή της όταν ήταν 14 ετών, ενώ για τον ίδιο υπάρχουν ακόμα 4 καταγγελίες προς την Ομοσπονδία,, όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής, είναι ενεργός ακόμη και σήμερα.

Το 2022, ακόμη τέσσερις αθλήτριες είχαν καταγγείλει τον 63χρονο σήμερα ομοσπονδιακό προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση. Ένα χρόνο μετά, το 2023, η Ομοσπονδία κάλεσε τις αθλήτριες για να περιγράψουν στο ανάλογο γραφείο τα όσα πέρασαν – όπως καταγγέλλουν- εξαιτίας του ομοσπονδιακού προπονητή. Ακόμη και σήμερα η Ομοσπονδία δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το μέλλον του προπονητή κι -όπως αναφέρουν πληροφορίες- σήμερα βρίσκεται με ομάδα σε αποστολή στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως η αθλήτρια είναι 26 ετών σήμερα και οι καταγγελίες της αφορούν στην περίοδο 2017-2018, ενώ στη μήνυσή της καταγγέλλει και περιστατικά που χρονολογούνται από την περίοδο του 2012, όταν ήταν ακόμη ανήλικη.

Η πρώην πρωταθλήτρια έχει σταματήσει πλέον την ενεργό δράση της.

Τι αναφέρει στη μήνυσή της η πρωταθλήτρια

"Πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή, δεν ένιωθα τίποτα…”. Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, περιγράφει τα όσα φρικιαστικά έζησε η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, στα χέρια του πρώην προπονητή της το 2017, όταν ήταν 14χρονών, στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του αργά το απόγευμα της Τετάρτης για απόπειρα βιασμού και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA.

"Το χειρότερο για μένα συνέβη τον Ιούνιο του 2017 όταν στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια της ρυθμικής δίπλα από την αίθουσα της ενόργανης (με πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί με τη δικαιολογία ότι είχε ζυγαριά και με έγδυνε και με έπιανε παντού στο σώμα μου για να δει αν είχα παχύνει), εκείνη την ημέρα λοιπόν αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο με πήγε δίπλα, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω. Mε ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στο λαιμό μου, ενώ με το χέρι του έπιανε τα γεννητικά μου όργανα", αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στη μηνυτήρια αναφορά της η αθλήτρια.

"Εγώ πάγωσα, σα να ήμουν νεκρή, δε μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς "όχι”, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να βάζω δύναμη στα πόδια μου για να παραμείνουν όσο πιο κλειστά γίνεται. Τότε εκείνος ξαναλέει "δεν μπορεί κάτι θα αισθάνεσαι” και του απαντάω ξανά "όχι τίποτα”.

Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου. Όταν είχα αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό στη ψυχολόγο μου, μου είπε πως η στάση που είχα εκείνη τη στιγμή, δηλαδή που δε μιλούσα, δεν κουνιόμουν… σε περίπτωση που αντιδρούσα με οποιοδήποτε τρόπο ίσως τον εκνεύριζα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη σωματική μου ακεραιότητα. Εγώ της είπα ότι δεν αντέδρασα έτσι σκόπιμα, απλώς ήταν σα να ήμουν νεκρή, δεν ένιωθα τίποτα…. ".


Η αντίδραση της Ομοσπονδίας: "Θα μπορούσε η καταγγελία να γίνει πιο νωρίς"

Το Mega επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Αντί για την ουσία της καταγγελίας, ωστόσο, στάθηκε στον… χρόνο που αυτή υποβλήθηκε!

"Λυπάμαι για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε συνειδητά να γίνει αυτή η καταγγελία. Κατά δεύτερον όταν έρθει επίσημο έγγραφο οποιασδήποτε αρχής για την συγκεκριμένη καταγγελία το Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα θα συγκληθεί για να πάρει τις αποφάσεις του. Θα μπορούσε να γίνει αυτή η καταγγελία να γίνει πολύ πιο νωρίς", δήλωσε ο Πρόεδρο της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ