Παρίσι 2024: Το φιάσκο των Γάλλων με τον Σηκουάνα - Ξόδεψαν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για να καθαρίσουν το ποτάμι, αλλά είναι μολυσμένο (βίντεο)

4η αναβολή για το τρίαθλο των στον Σηκουάνα, οι βροχή της τελετής έναρξης μόλυνε τα νερά, σήμερα περιμένουν νέες καταιγίδες στο Παρίσι

 

Η είδηση που αφορά τους Ολυμπιακούς είναι ότι αναβλήθηκε για 4η φορά το τρίαθλο των ανδρών που ήταν προγραμματισμένο για την πρώτη μέρα στον Σηκουάνα.

Η πραγματική είδηση όμως είναι ότι οι Γάλλοι έπαθαν μεγάλο φιάσκο με την απόφασή τους να καθαρίσουν το ποτάμι, ξοδεύοντας 1,5 δισ. ευρώ, όμως όλη τους η προσπάθεια πήγε στράφι στην Τελετή Έναρξης.

Η βροχή οδήγησε τα νερά της πόλης τους Παρισιού μέσα στον Σηκουάνα με αποτέλεσμα τα επίπεδα μόλυνσης να ανέβουν πάνω από τα επιτρεπτά όρια και οι προσπάθειές τους να πάνε στράφι.

Τι κι αν διαφήμισαν ότι το ποτάμι είναι καθαρό και έκαναν βουτιές από τη δήμαρχο της Πόλης Αν Ινταλγκό έως τον υπουργό αθλητισμού, η ουσία είναι ότι τώρα ψάχνουν μέρος για να διεξαχθεί το τρίαθλο.

Διαβάστε ακόμα: Έβαλε τη στολή της και βούτηξε στον Σηκουάνα: Η Anne Hidalgo δήμαρχος του Παρισιού, κολυμπά στο ποτάμι μετά από 100 χρόνια – Έχει πλέον καθαρίσει (φωτό & βίντεο)

Το χειρότερο;

Σήμερα στο Παρίσι αναμένουν καταιγίδες, κάτι που σημαίνει ότι ενώ τα επίπεδα μόλυνσης στον Σηκουάνα έπεφταν μέρα με τη μέρα, θα ξανανέβουν.

Ξημερώματα η απόφαση, παίζουν με τους αθλητές

Η απόφαση ελήφθη στις 3:30 τα ξημερώματα, ενώ το αγώνισμα επαναπρογραμμτίστηκε για αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 10:45 π.μ., αμέσως μετά το αγώνισμα των γυναικών (8 π.μ.).

Οι αυριανοί αγώνες θα γίνουν «υπό την προϋπόθεση ότι οι επόμενες δοκιμές -που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη το πρωί- θα πληρούν τα πρότυπα ορίων κολυμβητικής ικανότητας που έχει θέσει το Παγκόσμιο Τρίαθλο», διευκρίνισαν σε κοινή δήλωση το «Παρίσι 2024» και η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου.

Οι έλεγχοι γίνονται τεχνικούς και ιατρικούς εκπροσώπους των δύο ενώσεων, οι οποίοι συνοδεύονται από εκπροσώπους της περιφερειακής νομαρχίας, αυτούς του Δήμου του Παρισιού, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των δοκιμών και της Météo-France.

«Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι τιμές που καταγράφηκαν σε ορισμένα σημεία της υδάτινης οδού εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια» εξηγεί η διοργανώτρια Αρχή.

Θυμίζεται πως οι προπονήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή και τη Δευτέρα στον Σηκουάνα είχαν ήδη ακυρωθεί για τους ίδιους λόγους: οι βροχές που είχαν πέσει δύο ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο) στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, προκάλεσαν προβλήματα μόλυνσης στον ποταμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ