Roberto Linguanotto: «Έφυγε» από την ζωή ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης & δημιουργός του τιραμισού – «Έδινε» μακροχρόνια μάχη με απροσδιόριστη ασθένεια (φωτό & βίντεο)

Του χρωστάμε πολλά για την δημιουργία του θεϊκού γλυκού.

Ο διάσημος ζαχαροπλάστης που έγινε γνωστός ως ο «πατέρας» του τιραμισού πέθανε την Κυριακής στην ηλικία 81 ετών.

Ο λόγος για τον Roberto «Loli» Linguanotto, οποίος έδινε μια μακροχρόνια μάχη με μια απροσδιόριστη ασθένεια.

O Roberto εφηύρε το αγαπημένος μας επιδόρπιο στις αρχές του 70 όσο εργαζόταν στο Le Beccherie, ένα διάσημο εστιατόριο στο Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας.

Image

Ο Linguanotto ήταν πολύ αγαπητός, παρόλο  που ήταν πολύ ντροπαλός.

Η δημιουργία του θεϊκού γλυκού 

Σύμφωνα με πολλές εκδοχές, φαίνεται ότι ο Linguanotto έριξε κατά λάθος μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά.

Image

Στην συνέχεια ο Linguanotto τελειοποίησε τη συνταγή του επιδορπίου με γεύση καφέ με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του Le Beccherie, Ado Campeol.

Εκείνη ήταν που πρόσθεσε αργότερα σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ εσπρέσο στο γλυκό.

Το επιδόρπιο βαφτίστηκε «Tirame Sù», ένα όνομα που μεταφράζεται σε «ανέβασέ με».

Σύμφωνα με την «Sun», ο δημοσιογράφος Gigi Padovani, ο οποίος έγινε φίλος με τον Linguanotto, συνέγραψε το βιβλίο «Tiramisù» με τη σύζυγό του Clara.

Image

twitter

«Σε λίγο καιρό, αυτό το επιδόρπιο έγινε βασικό στο Le Beccherie. Σερβιρόταν σε ένα στρογγυλό δίσκο με σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ και δύο στρώσεις κρέμα και μασκαρπόνε. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1983, η συνταγή του τιραμισού δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε γαστρονομικό περιοδικό του Τρεβίζο. 

Το Le Beccherie το πήγε στη Βενετία και αργότερα το διέδωσε σε όλο τον κόσμο. Από τη δεκαετία του 1990 και μετά, το γλυκό έγινε διάσημο παντού», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ