Γιώργος Καπουτζίδης: Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης & showman γίνεται σήμερα 51 ετών – Το φωτο-βίντεο άλμπουμ της ζωής του

Ο αγαπημένος μας γιορτάζει σήμερα!

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της Ελλάδας έχει σήμερα γενέθλια.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 51.

Ο σεναριογράφος, ηθοποιός, παρουσιαστής, και στιχουργός έχει γράψει σίριαλ τα οποία όλοι λάτρεψαν, όπως: «Στο παρά 5», «Σαββατογεννημένες», «Εθνική Ελλάδος» και «Σέρρες».

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1972 στις Σέρρες, όπου και μεγάλωσε. Στην ηλικία των 18 ετών εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη την περίοδο 1995 με 1998. 

Η σχέση του με τη σεναριογραφία ξεκίνησε με αρχική έμπνευση τη θητεία του στο στρατό, αλλά και επειδή μόνο ως ηθοποιός ήταν δύσκολο να βρει εργασία (όπως έχει πει ο ίδιος). 

Image

twitter

Η πρώτη του τηλεοπτική σεναριακή δουλειά ήταν η κωμωδία Σαββατογεννημένες στο Mega τη σεζόν 2003-2004, όπου έγραφε το σενάριο και είχε τον ρόλο του Ουρουγουανού Χοσέ.

Image

twitter

Image

twitter

Η σειρά έγινε δημοφιλής και βραβεύτηκε με το βραβείο ΠΡΟΣΩΠΑ 2004 ως η καλύτερη κωμική σειρά για το έτος 2003-2004.

Αμέσως μετά ήρθε το θέατρο, καθώς την σεζόν 2004-2005 συμμετείχε στην πολυετή και επιτυχημένη παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους».

Η δεύτερη τηλεοπτική του δουλειά με τίτλο Στο παρά 5 είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ως τώρα.

Image

twitter

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Καπουτζίδης: «Στόχος μου ήταν να κάνω τους γονείς μου περήφανους» - «Νομίζω χαίρονται πολύ για την πορεία μου» (βίντεο)

Προβλήθηκε τις σεζόν 2005-2007 από το Mega και ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που έκανε την σειρά δημοφιλή ήταν οι ανατροπές, το χιούμορ, οι αστείες ατάκες, το μυστήριο και η δράση.

Ακολούθησε η σειρά Εθνική Ελλάδος τη σεζόν 2014-2015 και πάλι από το Mega όπου έγραψε το σενάριο και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2019 έγραψε για πρώτη φορά το σενάριο θεατρικής παράστασης, η οποία έχει τίτλο "Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του" η οποία ανέβηκε τη σεζόν 2019-2020.

Επέστρεψε στην τηλεόραση γράφοντας το σενάριο της σειράς Σέρρες τη σεζόν 2021-2022.

Να σημειωθεί ότι παρουσίαζε τηλεοπτικά όλους τους διαγωνισμούς της Eurovision από το 2013 μέχρι και το 2022 (εκτός του 2018), μαζί με τη Μαρία Κοζάκου.

Βραβεύσεις και επιτεύγματα

Το 2006 ο Γιώργος Καπουτζίδης βραβεύτηκε ως ο αγαπημένος ηθοποιός του κοινού στα Βραβεία Πρόσωπα 2006, στα ελληνικά τηλεοπτικά βραβεία. Στα ίδια βραβεία η σειρά του ήταν υποψήφια σε 17 διαφορετικές κατηγορίες και τιμήθηκε συνολικά με 7 βραβεία.

Τώρα ετοιμάζει το νέο του θεατρικό έργο με τίτλο "Η Καρυάτιδα", το οποίο κάνει πρεμιέρα το χειμώνα!

Ανυπομονούμε!

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Καπουτζίδης: Ολοκλήρωσε το 3ο του θεατρικό έργο με τίτλο «η Καρυάτιδα» - «Πέρασα τόσο ωραία γράφοντας το! Ραντεβού το χειμώνα!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ