«Χάλκινος» ο Λευτέρης Πετρούνιας, έγραψε ιστορία με 3ο Ολυμπιακό μετάλλιο: Οι κριτές του "έκλεψαν" το χρυσό - Δείτε βίντεο με το αλάνθαστο πρόγραμμά του

Για εμάς πήρες χρυσό Λευτέρη Πετρούνια

Αδικία. Οι κριτές έκλεψαν το χρυσό μετάλλιο από τον Λευτέρη Πετρούνια, τον βαθμολόγησαν ως προς την εκτέλεση του προγράμματος με χαμηλότερη βαθμολογία από τους Κινέζους και έτσι του έδωσαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Γιάνγκ Λιού και ο Γινγκγουάν Ζου πήραν χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα με 15.300 ο πρώτος, 15.233 ο δεύτερος και 15.100 για τον Πετρούνια, παρά το γεγονός ότι και οι δύο Κινέζοι έκαναν βήματα κατά την έξοδό τους, ενώ ο 'Ελληνας χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και χάλκινος στο Τόκιο, "καρφώθηκε".

Ακόμα και οι Κινέζοι προπονητές κουνούσαν το κεφάλι τους από την εκτέλεση του προγράμματος του Λευτέρη Πετρούνια και δε περίμεναν τόσο χαμηλή βαθμολογία.

Απολαύστε το πρόγραμμα του εκπληκτικού Λευτέρη Πετρούνια


 

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών, παγκοσμίως, στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μετά το χρυσό που είχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο, το 2021.  

Ο Λευτέρης Πετρούνιας περιμένει την ανακοίνωση της βαθμολογίας του Γάλλου, Αΐτ Σαΐντ

«Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο»

Τελειώνοντας τον αγώνα ο Λευτέρης Πετρούνιας χαρακτήρισε αυτό το μετάλλιο ως το πιο "μάγκικο" από τα δύο προηγούμενα

«Με κάνει χαρούμενο. Ήρθαμε στοχεύοντας ένα μετάλλιο και το πετύχαμε. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν καλύτερο αθλητή. Σήμερα έκανα την πρώτη προσγείωση χωρίς κανένα βήμα. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και όσους είναι δίπλα όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζουν.

Ήταν πολύ κοντά οι βαθμολογίες μου με τους Κινέζους, έκανα κάποια λάθη. 

Τώρα χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να αφιερώσω χρόνο στη Βασιλική και την οικογένειά μου, είμαι 33 ετών και συνεχίζω. Ο κώδικας γυμναστικής αλλάζει με ευνοεί μειώνονται δύο ασκήσεις, σε τέσσερα χρόνια θα είμαι 37 όσο είναι ο Αρμένιος που πήρε μέρος σήμερα».


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ