Σπύρος Σούλης: Τα 6 σωτήρια tips για να καθαρίσετε το σπίτι σας εύκολα & γρήγορα τους καλοκαιρινούς μήνες !

Θα σας αφήσουν περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης οι δουλειές του σπιτιού γίνονται ακόμα πιο κουραστικές.

Ωστόσο, όσο και αν τις αποφεύγετε, δυστυχώς πρέπει να γίνουν.

Εκμεταλλευτείτε τα παρακάτω tips για να καθαρίσετε το σπίτι σας πιο εύκολα και γρήγορα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Δεν λέμε να χρησιμοποιήσετε το παστίτσιο που περίσσεψε, αλλά αν μαγειρεύοντας σας περίσσεψε μισό λεμόνι, γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε και να απολυμάνετε τις βρύσες του σπιτιού και τις ανοξείδωτες επιφάνειες μέσα σε λίγα λεπτά;

Το λεμόνι είναι φυσικό καθαριστικό και απολυμαντικό, ιδανικό για να αφαιρέσει λεκέδες και να αφήσει μια ευχάριστη μυρωδιά.

Με τα λεμόνια που σας περισσεύουν από το μαγείρεμα μπορείτε να καθαρίσετε ανοξείδωτες επιφάνειες.

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟ

Το καλοκαίρι οι επισκέψεις από φίλους αυξάνονται και έτσι αυξάνεται και ο κίνδυνος να στάξει νερό ή ποτό πάνω στο αγαπημένο σας ξύλινο τραπεζάκι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε κάθε φορά που συμβαίνει αυτό. Απλά βάλτε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια που βράχηκε, αφήστε για μια ώρα και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανάκι. Η μαγιονέζα θα βοηθήσει να εξαφανιστούν οι λεκέδες νερού από το ξύλο.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΚΡΙΛ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ

Το γκριλ είναι ένας τρόπος να μαγειρεύετε νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά. Το καλοκαίρι, λοιπόν, γίνεται σίγουρα ο σύμμαχός σας στο μαγείρεμα. Για να το καθαρίσετε γρήγορα, τρίψτε το γκριλ όσο είναι ακόμα ζεστό με ένα συρμάτινο σφουγγάρι.

Τα υπολείμματα θα φύγουν πανεύκολα και δεν θα χρειαστεί να τρίβετε με τις ώρες αργότερα.

Το γκριλ καθαρίζει πανεύκολα όσο ακόμα είναι ζεστό. Γι'αυτό φορέστε γάντια και ξεκινήστε το τρίψιμο.

ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Πολλές ηλεκτρικές συσκευές το καλοκαίρι μυρίζουν έντονα εξαιτίας της υγρασίας.

Για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριό σας, βάλτε ένα κενό πλυντήριο μόνο με απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Μόλις ολοκληρωθεί, ανοίξτε την πόρτα για να στεγνώσει φυσικά. Οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί και το πλυντήριό σας θα είναι έτοιμο για χρήση.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Ξεσκονίζετε & το σπίτι έχει ξανά σκόνη ; Μήπως κάνετε αυτά τα λάθη ; Ας δούμε ποια είναι η σωστή σειρά των δουλειών & τι πρέπει να αποφύγετε !

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΣΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, για να διατηρήσετε το μαγιό σας σαν καινούργιο το καλοκαίρι, καλό είναι να το βρέχετε αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα.

Έτσι φεύγει το περισσότερο αλάτι αλλά και το αντηλιακό που ίσως έπεσε πάνω στο μαγιό σας.

Τα αντηλιακά συνήθως περιέχουν ουσίες που μπορεί να αφήσουν ακόμα και μόνιμους λεκέδες. Γι’ αυτό, πλύνετε το μαγιό κατευθείαν και μην το στύβετε πολύ, γιατί χαλάει το λάστιχο.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

Μην αφήνετε μπρατσάκια, πλαστικά παιχνίδια, στρώματα και κουβαδάκια χωρίς να τα καθαρίσετε. Αρκεί ένα πανάκι με λίγο ξίδι για να απολυμάνετε την επιφάνεια των παιχνιδιών.

Έτσι θα είστε σίγουροι πως τίποτα δεν θα βλάψει το δέρμα του παιδιού σας και τα παιχνίδια θα είναι έτοιμα για την επόμενη χρήση.

Με αυτά τα απλά tips, οι καλοκαιρινές δουλειές του σπιτιού θα γίνουν πιο εύκολες και γρήγορες, αφήνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Τα τελείως απαραίτητα για να μην καταλήξει το σπίτι σας να μοιάζει με... βομβαρδισμένο τοπίο ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ