«Ο εμφύλιος στη Βρετανία είναι αναπόφευκτος»: Οργή για τη δήλωση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ - «Τις ταραχές προκαλεί μία μικρή μειοψηφία» απαντά η κυβέρνηση (βίντεο)

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά τη δολοφονία 3μικρών κοριτσιών σε επίθεση με μαχαίρι σε μάθημα χορού στο Σάουθπορτ

«Ο εμφύλιος πόλεμος στη Βρετανία είναι αναπόφευκτος» σχολίασε ο ιδιοκτήτης του X, Έλον Μασκ, απαντώντας σε ανάρτηση στα social, για τις ταραχές στη χώρα και... ξέσπασε πόλεμος με τη Βρετανική κυβέρνηση.

Το Λονδίνο επέκρινε με σφοδρότητα τη Δευτέρα τον δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ για τις δηλώσεις του.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ είπε ότι η βία προήλθε από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που «δεν εκπροσωπούν τη χώρα», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται τα αισθήματα του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος δέχθηκε κριτική ότι επέτρεψε σε ακροδεξιούς να κάνουν σχόλια και να διαδόσουν fake news.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια σχόλια», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στάρμερ τη Δευτέρα όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα σχόλια. «Αυτό που έχουμε δει σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένος τραμπουκισμός που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ή στο διαδίκτυο».

Image

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 3 κοριτσάκια 6,7 & 9 ετών που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ο 17χρονος μετανάστης στο Southport (φωτό)

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών σε επίθεση με μαχαίρι σε μάθημα χορού στο Σάουθπορτ την περασμένη Δευτέρα.

Ο Μασκ μάλιστα ενεργοποίησε εκ νέου τον λογαριασμό του Βρετανού ακροδεξιού ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον στο X.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να καλεί τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να «κάνουν περισσότερα» για την αντιμετώπιση «εγκληματικού υλικού» στις πλατφόρμες τους, αν και παραμένει ασαφές ποια εργαλεία, εάν υπάρχουν, πρέπει να επιβάλουν τη συμμόρφωση.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι υπουργοί βρίσκονται σε επαφές με εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης.

«Γρήγορες» καταδίκες, αποστολή ειδικών αστυνομικών». Ο Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε σήμερα μια σθεναρή απάντηση προκειμένου να μπει τέλος στις βιαιοπραγίες της ακροδεξιάς, οι οποίες εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Μετά το πέρας μιας συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών ανακοίνωσε την κινητοποίηση ενός «μόνιμου στρατού» εξειδικευμένων αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

«Όποιο κι αν είναι το κίνητρό τους, αυτό δεν είναι διαμαρτυρία, είναι ξεκάθαρη βία και δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις εναντίον τεμενών ή εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων μας», είπε ο Στάρμερ σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: Ανείπωτη τραγωδία: 17χρονος μετανάστης έσφαξε 3 κοριτσάκια, σε κρίσιμη κατάσταση άλλα 8 – «Συγκλονισμένοι ως γονείς», η Πριγκίπισσα Kate & ο Πρίγκιπας William στέλνουν συλλυπητήρια 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ