Vintage στιγμή: Η Μαρία Κάλλας ως "Μήδεια" στην Επίδαυρο - Ποια ήταν η αμοιβή της αείμνηστης σοπράνο;

Ανάμεσα στους θεατές και ο αγαπημένος της, Αριστοτέλης Ωνάσης

Καλημέρα με ακόμη ένα μοναδικό vintage στιγμιότυπο.

Αυτή τη φορά κάνουμε flashback και πάμε στο 1960, όπου θα "συναντήσουμε" την Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα λίγο πριν την εμφάνιση της στην Επίδαυρο.

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται: 

Όταν η Μαρία Κάλλας εμφανίστηκε στην Επίδαυρο.

Η πρώτη της εμφάνιση το 1960 είχε ματαιωθεί λόγω ισχυρής νεροποντής. Η δεύτερη έμεινε στην ιστορία.

Στις 6 Αυγούστου του 1961, περίπου 2.250 αυτοκίνητα, 120 πούλμαν, 80 λεωφορεία, 10 φορτηγά, 70 αυτοκίνητα ξένων αποστολών και 60 δίτροχα ήταν σταματημένα έξω από το θέατρο της Επιδαύρου. Ήταν η μέρα που η Μαρία Κάλλας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στο κατάμεστο θέατρο με τους 17.000 θεατές να την αποθεώνουν όρθιοι.

Η Μαρία Κάλλας θα υποδυόταν τη Μήδεια, από το ομώνυμο έργο του Λουίτζι Κερουμπίνι, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του είδους του με τους θεατές να ταξιδεύουν απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.

Στις 24 Αυγούστου του 1960, ερμήνευσε πάλι στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου την όπερα του Μπελλίνι «Νόρμα». Τη στιγμή μάλιστα που τραγουδούσε την άρια «Κάστα ντίβα» είχαν αφεθεί στην ορχήστρα δύο λευκά περιστέρια, προκαλώντας θύελλα χειροκροτημάτων. Στο τέλος, ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν τόσο μεγάλος που κάλεσαν την Κάλλας 10 φορές στη σκηνή.

Τα σκηνικά, στην ιστορική αυτή παράσταση, είχε επιμεληθεί ο Γιάννης Τσαρούχης, τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Αντώνης Φωκάς και η σκηνοθεσία ήταν του Αλέξη Μινωτή. Τη σύμπραξη της Μαρίας Κάλλας με την Εθνική Λυρική Σκηνή διηύθυνε από το πόντιουμ ο Τούλιο Σεραφίν.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν ο αγαπημένος της Ωνάσης, ο πατέρας της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Κατίνα Παξινού και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Η αμοιβή της Μαρίας Κάλλας ήταν 5.000 δραχμές για κάθε παράσταση και χάρισε τα κέρδη της στη Λυρική σκηνή για να δημιουργηθεί η «Υποτροφία Κάλλας» για νέους καλλιτέχνες της όπερας.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Power couples - Γκρέις & Ρενιέ του Μονακό, Μαρία Κάλλας & Αριστοτέλης Ωνάσης - Οι γυναίκες-"τρόπαια" των 2 αντρών ...

Διαβάστε ακόμη: Vintage Story: Η Μαρία Κάλλας πριν την μεγαλειώδη ερμηνεία της στην «Τραβιάτα» - 30 Δεκεμβρίου του 1951 – 63 φορές στον ίδιο ρόλο!

Vintage Story: Η Μαρία Κάλλας πριν την μεγαλειώδη ερμηνεία της στην «Τραβιάτα» - 30 Δεκεμβρίου του 1951 – 63 φορές στον ίδιο ρόλο!

Vintage pic: Το κρυφό φιλί του Ωνάση στην Κάλλας - Όταν η ντίβα έγινε ξανά ερωμένη του, μετά το γάμο Αρίστου με Τζάκι Κένεντι

Το θρυλικό ειδύλλιο της Μαρίας Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση - Πάνω στην "Christina O" ο έρωτας φούντωσε μπροστά στα μάτια των συζύγων τους, Τίνας & Μενεγκίνι (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ