Η «γρατζουνιά» των εκατομμυρίων: To 78μ. superyatch της χήρας του Στιβ Τζομπς συγκρούστηκε με την 106μ. θαλαμηγό του δισεκατομμυριούχου των media Ρικάρντο Σαλίνας - Δείτε βίντεο

Η αξία των δύο superyatch που συγκρούστηκαν ξεπερνούν τα 330 εκατ. δολ.

Ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Νάπολι με ζημιά άνω του εκατομμύριου για δύο από τα ακριβότερα και καλύτερα supryatch του κόσμου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο παρά τις κόρνες και τις φωνές το Venus 78 μέτρων, το σκάφος του Στιβ Τζομπς που ανήκει πλέον στη χήρα του, Λορίν Πάουελ Τζομπς, πηγαίνει - ευτυχώς - με χαμηλή ταχύτητα κατ΄ ευθείαν προς το Lady Moura μήκους 106 μέτρων που ανήκει στον μεξικανό δισεκατομμύριο των τηλεπικοινωνιών των media Ρικάρντο Σαλίνας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας της Λορίν Πάουελ Τζομπς, που μίλησε με μέλος του πληρώματος, επιβεβαίωσε στο Business Insider τη σύγκρουση. Στο γιοτ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, επέβαινε μόνο το πλήρωμα και τα δύο σκάφη ήταν αγκυροβολημένα, όταν μια ξαφνική αλλαγή του ανέμου οδήγησε στη σύγκρουση.

Το Venus πλέον αυτή τη στιγμή πλέει στη Θάλασσα της Λιγυρίας, που βρίσκεται μεταξύ της Ιταλικής Ριβιέρας και των νήσων Κορσικής και Έλβας, ενώ το Lady Moura κατευθύνθηκε προς τη Μύκονο.

Δείτε το βίντεο με τη σύγκρουση


Η γρατσουνιά των εκατομμυρίων

Η ζημιά, αναφέρουν πηγές, ήταν «μόνο μια γρατσουνιά». Το κόστος όμως μπορεί να ξεπεράσει το εκατομμύριο και για δύο σκάφη.

Το Lady Moura κόστισε πάνω από 200 εκατ. είναι το 34ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, ενώ το Venus από την άλλη μπορεί να μοιάζει μινιμαλιστικό έχει αξία 130 εκατ. δολ.

Συνεπώς και οι επισκευές κοστίζουν ακριβά. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ασφάλεια θα καλύψει το ύψος της ζημιάς. Η ασφάλιση σκαφών αναψυχής, που μπορεί να κοστίζει εξαψήφιο ποσό κάθε μήνα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα που καλούνται να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

 



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ