Επίδαυρος: 18.000 θεατές αποθέωσαν τις "Ορνιθες" του Αριστοφάνη - Σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη

Παρά τον καύσωνα ...

Οι "Όρνιθες” του Αριστοφάνη πέταξαν στην Επίδαυρο με καθοδηγητή σκηνοθέτη τον Aρη Μπινιάρη!

Αψηφώντας τη ζέστη και τα χιλιόμετρα, 18.400 θεατές επιβράβευσαν με το χειροκρότημα τους, όλους τους συντελεστές: τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (Πισθέταιρος) και τον Γιώργο Χρυσοστόμου (Ευελπίδης), που ενσάρκωσαν το πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Κώστα Κορωναίο (Έποπα), Στέλιο Ιακωβίδη (Χρησμολόγο-Προμηθέα), Κωνσταντίνα Τάκαλου ( Ποιήτρια-Ίρις), Ερρίκο Μηλιάρη (Μέτων-Ηρακλής), Μάριο Παναγιώτου (Επίτροπος-Ποσειδώνας), Θανάση Ισιδώρου (Συκοφάντης) και τον δεκαμελή χορό (Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Κώστας Phoenix, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Ειρήνη Τσέλλου) .

Καταχειροκροτήθηκαν οι "Ορνιθες" στην Επίδαυρο - Πάνω από 18.000 θεατές είδαν την παράσταση

Η υπόθεση 

Η αριστοφανική κωμωδία, που παρουσιάστηκε το 414 π.Χ. (εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου) στα Διονύσια, χαρίζοντας στον δημιουργό της το δεύτερο βραβείο, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη ανατροπής της κοινωνίας που έχει βαλτώσει μέσα στην διαφθορά και την απάτη των αδυνάτων από τα λαγωνικά του συμφέροντος, τους επίγειους εξουσιαστές.

ΟΡΝΙΘΕΣ

Ο Πεισθέταιρος κι ο Ευελπίδης, εγκαταλείπουν τη φιλοπόλεμη Αθήνα αναζητώντας την ιδανική πολιτεία όχι επί γης, αλλά στον… ουρανό.

Η παιγνιώδης και χαριτωμένη κοινωνία των πουλιών, όταν έρχεται σε επαφή με τους τυχοδιώκτες εταίρους, θα ανταλλάξει τα οράματά της με ιδέες που αφορούν στην οργάνωση ενός κράτους σύμφωνα με τα ανθρώπινα μέτρα. Ο Αριστοφάνης τα βάζει ανοιχτά με την Αθηναϊκή Δημοκρατία και τον τρόπο που λειτουργούσε. 

ΟΡΝΙΘΕΣ

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας

Η παράσταση συνεχίζει την πορεία της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική κάνει την πρώτη της στάση την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και συνεχίζει με παραστάσεις σε: Κηποθέατρο Παπάγου (4 & 5/9), Θέατρο Πέτρας (6/9), Θέατρο Βράχων ( 16-17/9), Βεάκειο (12/9), Λυκαβηττό (30/9). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr