Φθινόπωρο μέσα στο καλοκαίρι - Καταιγίδες, χαλάζι & κεραυνοί - Η πρόγνωση Κολυδά & ΕΜΥ (βίντεο)

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού ...

Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (19-08-24)

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.


Την Τρίτη (20-08-24)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς παραθέτει τους χάρτες βροχής με τις περιοχές, ανά την Ελλάδα, που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα έκτακτα φαινόμενα.

Image

Image

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την Πολιτική Προστασία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα θα διαρκέσει επί διήμερο, κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σχεδόν 9.000 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες, σύμφωνα με χάρτη του meteo.gr προκαλώντας σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις την έναρξη πυρκαγιών. Συνολικά 44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα κατηγορία 3 σε Αττική, και μεταξύ άλλων σε πολλές περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κρήτης και της Κεφαλονιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ