Ναυάγιο Σικελία: Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που το πολυτελές σκάφος βυθίζεται στη θάλασσα - "Εξαφανίστηκε" σε μόλις 1 λεπτό!

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους

Συγκλονίζει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο καταγράφει ακριβώς τη στιγμή που το superyacht βυθίζεται στη θάλασσα, στο ναυάγιο στη ΣΙκελία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερα μιας βίλας 200 μέτρα από το σημείο, το οποίο δείχνει το σκάφος καθώς βυθίζεται μπροστά από το Porticello.

«Σε μόλις εξήντα δευτερόλεπτα μπορείτε να δείτε ότι το πλοίο εξαφανίζεται» είπε ο ιδιοκτήτης της βίλας.

«Κατά τύχη, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, κοίταξα τις κάμερες. Τα παιδιά μου μου το είπαν. Από τις περίπου είκοσι κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, μόνο μία δεν έπληξαν ο άνεμος και η βροχή. Μπορείτε να δείτε πολύ καλά τι γινόταν», πρόσθεσε.

Δείτε το εδώ:

Νεότερα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Δώδεκα επιβάτες και δέκα μέλη του πληρώματος -στην πλειονότητά τους Βρετανοί υπήκοοι- βρίσκονταν στο πλοίο.

Οι ομάδες έρευνας λένε ότι το σκάφος βρίσκεται στα 50 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας  και είναι τόσο βαθιά που οι ομάδες κατάδυσης μπορούν να κατεβαίνουν μόνο για 10 λεπτά κάθε φορά, ενώ οι προσπάθειές τους παρεμποδίζονται από έπιπλα που εμποδίζουν τις εισόδους.

Ένας εμπειρογνώμονας υποστήριξε ότι το πλοίο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν “αγκυροβολημένο σε ασφαλές μέρος” πριν βυθιστεί, θα μπορούσε να έχει παγιδευμένους θύλακες αέρα στο εσωτερικό του που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους επιζώντες να παραμείνουν ζωντανοί μετά την “πρωτοφανή” καταστροφή.

Ο Nick Sloane, μηχανικός που ηγήθηκε της επιχείρησης διάσωσης του Costa Concordia, δήλωσε ότι “οι επόμενες 24 ώρες είναι κρίσιμες” αν πρόκειται να βρεθεί κάποιος από τους αγνοούμενους ζωντανός, με χρονικό όριο “δύο έως τρεις ημέρες” πριν κάποιος που έχει βρει θύλακα αέρα ξεμείνει από οξυγόνο.

Ο γιορτασμός και η τραγωδία

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματία, ο Μάικ Λιντς είχε οργανώσει την κρουαζιέρα για να γιορτάσει μαζί με μέλη της οικογένειάς του, ορισμένους υπαλλήλους του και τους δικηγόρους του, την αθώωσή του τον Ιούνιο σε μια υπόθεση απάτης στις ΗΠΑ.

Γνωστός με το προσωνύμιο «ο Βρετανός Μπιλ Γκέιτς», ο Μάικλ Λιντς αγνοείται, όπως και η 18χρονη κόρη του, Χάνα. Η σύζυγός του Άντζελα Μπακάρις διασώθηκε, όπως και άλλοι 14 άνθρωποι.

Μόνο ένα πτώμα έχει προς το παρόν ανασυρθεί. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πρόκειται για τον σεφ του γιοτ, που γεννήθηκε στον Καναδά, είναι όμως υπήκοος Αντίγκουα.

Διαβάστε ακόμη: Ναυάγιο Παλέρμο: Αγνοούνται ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς & ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ - Συγκλονίζουν οι περιγραφές των επιζώντων (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Ναυάγιο Σικελία: Συγκλονίζει η 35χρονη μητέρα που έσωσε το ενός έτους μωρό της - "Το κράτησα σφιχτά κοντά μου - Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη"

Διαβάστε ακόμη: Σικελία: Σε αναπηρικό καροτσάκι η επιζήσασα σύζυγος του αγνοούμενου μαικήνα μετά το ναυάγιο - "Το σκάφος ξαφνικά "έγειρε" - Γέμισε παντού γυαλιά"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ