Αδιανόητο στις ΗΠΑ: Είπαν στην οικογένεια ότι η κόρη τους πήρε εξιτήριο ενώ είχε πεθάνει - Βρήκαν τη σορό της 1 χρόνο μετά στο ψυγείο

Η οικογένεια ζητά αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Jessie Marie Peterson έπασχε από διαβήτη τύπου 1 όταν εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Mercy San Juan κοντά στο Σακραμέντο στις 6 Απριλίου 2023, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε η οικογένειά της.

Η μητέρα της, Τζίντζερ Κόνγκι, επικοινώνησε με το νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα και της είπαν ότι η κα Peterson είχε πάρει εξιτήριο.

Η οικογένεια υπέβαλε την αναφορά ενός αγνοούμενου στο τμήμα του σερίφη της κομητείας και δημοσίευσε alert για να προσπαθήσει να την βρει.

«Μόλις στις 12 Απριλίου 2024, το Γραφείο Ντετέκτιβ της Κομητείας Σακραμέντο ειδοποίησε την οικογένεια της Τζέσι ότι βρέθηκε νεκρή στο νοσοκομείο Mercy San Juan», σύμφωνα με τη μήνυση.

Η οικογένειά της δεν ενημερώθηκε όταν πέθανε, κάτι που τους έκανε να πιστέψουν ότι η κα Peterson ήταν ακόμα ζωντανή.

Το σώμα της μεταφέρθηκε σε μια μονάδα ψύξης εκτός του χώρου και κρατήθηκε εκεί για ένα χρόνο, σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου που έλαβε η οικογένεια.

 Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2024, η Peterson πέθανε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ηλικία 31 ετών.

Jessie Marie Peterson who died at the Mercy San Juan Medical Center, just outside Sacramento, in April 2023. Pic: Sacramento County Sheriff's Office

Τι αποζημίωση ζητά η οικογένειά της

Το σώμα της ήταν τόσο αποσυντεθειμένο που η οικογένεια δεν μπορούσε να πάρει τα δακτυλικά της αποτυπώματα ή να πραγματοποιήσει κηδεία με ανοιχτό φέρετρο, και μια αυτοψία που θα μπορούσε να δείξει αν υπήρξε ιατρική αμέλεια που σχετίζεται με το θάνατό της «κατέστη αδύνατη», σύμφωνα με την αγωγή.

«Η παράλειψη των εναγομένων να εκδώσουν εγκαίρως πιστοποιητικό θανάτου, η παράλειψη να ειδοποιήσουν τους πλησιέστερους συγγενείς της Jessie, η παράλειψη να επιτρέψουν τη διενέργεια νεκροψίας και ο κακός χειρισμός των λειψάνων της Jessie [ήταν] αμελής, απρόσεκτος και άκαρδος», αναφέρεται στην αγωγή. «Οι εναγόμενοι παραβίασαν τη δική τους υπόσχεση για αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τους ανθρώπους που φρόντιζαν. Η συμπεριφορά των εναγομένων είναι τόσο κατάφωρη και κακόβουλη ώστε να σοκάρει τη συνείδηση και θα πρέπει να επιδικαστεί τιμωρητική αποζημίωση».

Η οικογένεια ζητά αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και «πενταπλάσια αποζημίωση από την πραγματική αποζημίωση που επιδίκασαν οι ένορκοι για να τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι για την εξωφρενική και ασυγχώρητη αμέλειά τους» και την αμοιβή των δικηγόρων.

Jessie Marie Peterson (right) who died at the Mercy San Juan Medical Center outside Sacramento, California in April 2023. Pic: Ginger J. Congi (mother)

Η κυρία Congi είπε στο KCRA, τον τηλεοπτικό σταθμό του NBC στο Σακραμέντο, ότι η κόρη της «αγαπούσε τους ανθρώπους... αγαπούσε τις αδερφές της» προσθέτοντας ότι ένιωθε ότι το νοσοκομείο δεν έδειχνε «συμπόνια». 

Η Dignity Health, η οποία διαχειρίζεται το Mercy San Juan, δήλωσε σε ανακοίνωσή της: «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr