Ντίνα Νικολάου: Εύκολο & δροσιστικό μπισκοτογλυκό με κεράσια - Τη σάλτσα μπορείτε να τη σερβίρετε σε παγωτά, μους και κρέμες !
Πεντανόστιμη!
Υλικά
- 1½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Για την κρέμα
- 400 γρ. τυρί κρέμα, Arla
- 600 ml κρέμα γάλακτος, Arla
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα κερασιών
- 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 240 ml νερό
- 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 50 ml νερό
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα
- Φρέσκα κεράσια
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Βάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και βράζω (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) για 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και επαναφέρω στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Παίρνω 4 κουταλιές από τη σάλτσα φρούτων και τις ρίχνω σε σουρωτήρι ώστε να πάρω τον σιρόπι τους και επαναφέρω τα στραγγισμένα φρούτα στην κατσαρόλα. Κρατάω χωριστά το σιρόπι που στράγγιξα για το τέλος.
Για την κρέμα
- Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτω σταδιακά και σε δόσεις το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Για το μπισκοτογλυκό
- Βάζω την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνει στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Την αφήνω για 5 λεπτά να γίνει χλιαρή.
- Στρώνω ένα τετράγωνο ταψάκι (24x24 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και στρώνω μια σειρά μπισκότων ώστε να καλύψω εντελώς τη βάση. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας σάλτσας και την απλώνω καλά. Επαναλαμβάνω μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη και την μισή από την υπόλοιπη σάλτσα.
- Τέλος, σκεπάζω με μια ακόμη στρώση μπισκότων, την λιωμένη λευκή σοκολάτα και σκορπίζω όση σάλτσα κερασιών έχει απομείνει. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.
To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία"
Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).
Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr