Vintage moment: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη & ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έτοιμοι για τη νέα τους παράσταση μετά το διαζύγιο - Θρίαμβος στο θέατρο!

Θυμάστε ποιο έργο ήταν;

Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα!

Φυσικά, πως να μην ξεκινήσει όμορφα η μέρα χωρίς ένα νοσταλγικό throwback.

Στο παρακάτω έγχρωμο ενσταντανέ που δημοσίευσε η Έλενα Μακρή στον ενημερωμένο λογαριασμό της βλέπουμε το "ιστορικό" ζευγάρι Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά και τον συγγραφέα Γουίλι Ράσελ.

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

Περιμένοντας το χειροκρότημα: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον Γουίλι Ράσελ, τον συγγραφέα του θεατρικού έργου «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» και τον σκηνοθέτη της παράστασης Ανδρέα Βουτσινά:

Ήταν το 1984 όταν το αλλοτινό χρυσό ζευγάρι του κινηματογράφου και του θεάτρου αποφάσισε να ενωθεί ξανά επί σκηνής μια δεκαετία μετά το πολυτάραχο διαζύγιο τους.

Το «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» έδινε στην Αλίκη τη μοναδική ευκαιρία να γίνει ξανά «μαθήτρια» με καθηγητή τον Παπαμιχαήλ, ενώ ο ίδιος ρόλος απηχούσε και τη μεταμόρφωση της από λουλουδού σε κυρία στο «Ωραία Μου Κυρία».

Το έργο ήταν ένας θρίαμβος, κράτησε όλη τη σεζόν στο θέατρο «Αλίκη» και την επόμενη χρονιά το θεατρικό ζεύγος πήγε το έργο περιοδεία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Αγγλία και την Αμερική.

Το eirinika έχει αφιερώσει πολλά άρθρα στο αείμνηστο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:

Vintage Story: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ - Με τρεις διάσημους κουμπάρους & εκατοντάδες θαυμαστές στο γάμο της χρονιάς! (βίντεο)

Αλίκη Σταματίνα Βουγιουκλάκη: Θα γινόταν 90 ετών σήμερα - Τα "γενέθλια" του δημοφιλέστερου & πιο πολυφωτογραφημένου προσώπου του ελληνικού κινηματογράφου (φωτό-βίντεο)

Σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη: Στο χειρουργείο, λίγο πριν γεννήσει τον μοναχογιό της, Γιάννη Παπαμιχαήλ

Vintage Pic: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον «κρυφό της παράδεισο» - Το σπίτι της, στον Θεολόγο ήταν το μικρό της «καταφύγιο»

Vintage pic: Ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη & ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη! Μαζί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την προβολή της ταινίας "Διπλοπενιές"

Vintage pic: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πόζαρε στο φακό ... μελαχρινή! Το πιο λαμπρό αστέρι ...

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: 19 χρόνια από τον θάνατό του - Η καριέρα και ο θυελλώδης γάμος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Διαβάστε ακόμη: Σπάνιο vintage ντοκουμέντο: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο νοσοκομείο με γυναικολογικά προβλήματα - Στο πλευρό της ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ