Σικελία- ναυάγιο: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο καπετάνιο – Ο Τζέιμς Κατφιλντ κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (φωτό & βίντεο)

Η ναυτική τραγωδία συνεχίζεται...

Η υπόθεση του ναυαγίου στη Σικελία ερευνάται ενδελεχώς με τον καπετάνιο Τζέιμς Κάτφιλντ να είναι το κεντρικό πρόσωπο γύρω από τις κατηγορίες για «ανθρωποκτονία και υπαιτιότητα για το ναυάγιο».

Η τραγωδία αυτή άφησε 7 νεκρούς, αναμεσά τους ο Βρετανός μεγιστάνας Μαικ Λιντς και 18χρονη κόρη του, Χάνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το σκάφος αναψυχής υπό βρετανική σημαία ανετράπη και κατέληξε στον πυθμένα της θάλασσας τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην τοποθεσία.

Μπορεί, λοιπόν, το σκάφος να βυθίστηκε από καιρικά φαινόμενα, οι κατηγορίες όμως για αδικήματα πολλάπλης ανθρωποκτονίας είναι στο τραπέζι.

Οι εισαγγελείς στην Ιταλία έχουν ήδη ανακρίνει τον 51χρονο καπετάνιο Κάτφιλντ, ο οποίος, όπως είπαν, ήταν «εξαιρετικά συνεργάσιμος». 

Να σημειωθεί όμως πως η γραμμή έρευνας που επιδιώκεται από τους εισαγγελείς είναι αν τα μέλη του πληρώματος που επέζησαν, ενεργοποίησαν συναγερμό πριν διαφύγουν. 

«Για μένα, είναι πιθανό ότι διαπράχθηκαν αδικήματα - ότι θα μπορούσε να πρόκειται για ανθρωποκτονία», τόνισε ο εισαγγελέας.

«Υπήρξαν συμπεριφορές που δεν ήταν απολύτως εντάξει σε σχέση με την ευθύνη που είχε ο καθένας», πριν προσθέσει: «Θα μπορούσε πράγματι να τεθεί θέμα ανθρωποκτονίας. Αυτή είναι η αρχή της έρευνας, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα απολύτως».

Να σημειωθεί ότι τα πτώματα των θυμάτων βρέθηκαν με τραγικό τρόπο σε σφηνωμένα μέσα σε καμπίνες, κάτω από έπιπλα.

Δεκαπέντε από τα 22 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο -μεταξύ των οποίων και η μητέρα της Χάνα, Άντζελα Μπάκαρις- κατάφεραν να διασωθούν με σωσίβια λέμβο. 

Ποιος είναι στο επίκεντρο;

Μπορεί ο εισαγγελέας αρχικά να άνοιξε μια υπόθεση ναυαγίου και ανθρωποκτονίας, η οποία αρχικά δεν στρεφόταν εναντίον κάποιου συγκεκριμένου ατόμου, αλλά  τώρα ο καπετάνιος του μοιραίου ιστιοφόρου ερευνάται επίσημα για ανθρωποκτονία, έστω από αμέλεια. 

Σύμφωνα με το BBC, o Kαρόζιο (εισαγγελέας) δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Θα καθορίσουμε την ευθύνη κάθε στοιχείου - αυτό θα γίνει από την έρευνα, οπότε δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό πρόωρα. Για μένα, είναι πιθανό ότι διαπράχθηκαν αδικήματα -ότι θα μπορούσε να πρόκειται για ανθρωποκτονία-, αλλά μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό μόνο αν μας δώσετε τον χρόνο να το ερευνήσουμε. Ο χρόνος των μέσων ενημέρωσης είναι εντελώς διαφορετικός από εκείνον ενός εισαγγελέα. Χρειαζόμαστε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα για να καταλήξουμε σε ένα σωστό επιστημονικό συμπέρασμα».

Διαβάστε ακόμα: Ναυγάγιο – Παλέρμο: Τελευταία πράξη στο δράμα – Βρέθηκε η σορός της κόρη του Βρετανού μεγιστάνα, Mike Lynch, Hannah (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Ναυάγιο Σικελία: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκίνησε η εισαγγελία - "Δεν αποκλείουμε τίποτα"

Διαβάστε ακόμα: Ναυάγιο Παλέρμο-δύτης: «Κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους οι 7 νεκροί - Τους βρήκαμε σφηνωμένους να ψάχνουν απελπισμένα για αέρα -Τα έπιπλα «χόρευαν» μέσα στο σκάφος»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ