Γιάννης Λουκάκος: Ζουμερό, γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές - Ετοιμάστε εύκολα & γρήγορα το πεντανόστιμο, ασιατικό πιάτο ! (βίντεο)

Υπέροχο!

Υλικά

Για το πιάτο

  • Γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές
  • Κάσιους καβουρδισμένα

Για το χοιρινό

  • 175 γρ. μαρινάδα χοιρινού
  • 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές  φέτες
  • 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Κορν φλάουρ, για το τηγάνισμα
  • Γλυκόξινη σάλτσα
  • Αλάτι

Για τη μαρινάδα του χοιρινού

  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. ασπράδι αυγού χτυπημένο

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 230 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ξίδι λευκό
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 10 γρ. σάλτσα σόγιας
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το χοιρινό

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, σόγια, ζάχαρη και ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ.

  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και το τζίντζερ.

  • Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο χοιρινό και ανακατεύουμε. Για το τελείωμα στο τηγάνι πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και καβουρδισμένα κάσιους.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ.  Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σήτα.

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ