Vintage Pic: Μαρία Κάλλας & Αριστοτέλης Ωνάσης σε μια στιγμής τρυφερότητας – Το χρονικό ενός μεγάλου & αξεπέραστου έρωτα με ατυχές τέλος για την σοπράνο

"Η Μαρία Κάλλας ήταν η μεγάλη αγάπη του Άρη και ο Άρης της Μαρίας", έχει εξομολογηθεί η γραμματέας του.

Το newok.gr μοιράζεται μια τρυφερή vintage φωτογραφία μαζί μας για να ξεκινήσει γλυκά η Τρίτη.

Στην υπέροχη αυτή φωτογραφία απαθανατίζονται  δυο θρύλοι, ο καθένας στον τομέα του, να αγκαλιάζονται.

Η Μαρία Κάλλας ακουμπά το κεφάλι της με τρυφερότητα στον ώμο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το χρονικό ενός μεγάλου και αξεπέραστου έρωτα

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1957 σε μια δεξίωση. Το ειδύλλιο όμως ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης κάλεσε τη Μαρία Κάλλας στη θαλαμηγό του μαζί με τον τότε σύζυγό της, Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι. Εκείνος ήταν παντρεμένος με την Τίνα Λιβανού.

Διαβάστε ακόμα: Vintage στιγμή: Η Μαρία Κάλλας ως "Μήδεια" στην Επίδαυρο - Ποια ήταν η αμοιβή της αείμνηστης σοπράνο;

Τη φλέρταρε απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια των συζύγων τους όταν τους είχε καλέσει για κρουαζιέρα πάνω στη θαλαμηγό του.

Η Μαρία Κάλλας χώρισε τον Μενεγκίνι για να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της, όμως ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι, τη χήρα του προέδρου Τζον Φ. Κέντεντι. Η Τζάκι ξεκάθαρα παντρεύτηκε τον Άρη για τα λεφτά και ο Άρης πήρε την Τζάκι για να εξευτελίσει την Αμερική".

"Η Μαρία Κάλλας ήταν η μεγάλη αγάπη του Άρη και ο Άρης της Μαρίας", έχει εξομολογηθεί η γραμματέας του.

Έλληνες και οι δύο. Με μεσογειακό ταμπεραμένο γελούσαν, διασκέδαζαν αλλά καυγάδιζαν και έντονα.

Ο γάμος αυτός όμως έκανε την Κάλλας να κλειστεί στον εαυτό της. Κλονίστηκε μόλις έμαθε από τα πρωτοσέλιδα για τον γάμο της χρονιάς. Η άλλοτε δυναμική ντίβα μεταμορφώθηκε σε μια απεριποίητη και μελαγχολική γυναίκα, όσο και αν προσπαθούσε να δείξει το αντίθετο.

«Για ένα διάστημα, στην αρχή της σχέσης μας, ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι. Επίσης ένιωθα ασφαλής τότε. […] Αυτή η ψυχική μου κατάσταση δεν κράτησε πολύ, καθώς σχετικά σύντομα διαπίστωσα πως αρκετές αρχές και συνήθειες του Αρίστου ήταν πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες δικές μου. Ήμουν μπερδεμένη. Πώς μπορεί ένας άντρας που σε αγαπάει πραγματικά να έχει συγχρόνως και σχέσεις με άλλες γυναίκες; Δεν μπορεί να τις αγαπούσε όλες…» έλεγε η Μαρία Κάλλας στον καλό της φίλο Στέλιο Γαλατόπουλο.

Στις τελευταίες της εξομολογήσεις στον Στέλιο Γαλατόπουλο, λίγους μήνες πριν πεθάνει, η Μαρία Κάλλας μιλούσε ανοιχτά για τον Αριστοτέλη Ωνάση: «Ναι, η αγάπη μας ήταν αμοιβαία. Ο Αρίστος ήταν αξιολάτρευτος, ευθύς, ατρόμητος. […] Το μόνο που θα μπορούσα πραγματικά να καταλογίσω στον Αρίστο ήταν η ακόρεστη επιθυμία του να κατακτήσει τα πάντα».

Διαβάστε ακόμα: Παρίσι 1972: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης με μονοσταυροκουμπωτό κουστούμι ακολουθεί τη Τζάκι Κένεντι - Αποθέωση του στυλ - Ανέκδοτη φωτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ