Vintage: Όταν η Έλλη Λαμπέτη εγκατέλειψε τον Μάριο Πλωρίτη για τον Δημήτρη Χορν - Πως δικαιολογήθηκε στον λογοτέχνη

Παρέμειναν αιώνιοι φίλοι

Οι έρωτες στον ελληνικό κινηματογράφο είναι ατελείωτοι!

Ένα ιδιαίτερο love story είναι και το παρακάτω με πρωταγωνιστές τους, Έλλη Λαμπέτη, Μάριο Πλωρίτη και Δημήτρη Χορν.

Στο ασπρόμαυρο ενσταντανέ βλέπουμε την αείμνηστη ηθοποιό με τον δημοσιογράφο-επιφυλλιδογράφο, κριτικό, μεταφραστή, λογοτέχνη και θεατρικό σκηνοθέτη, Μάριο Πλωρίτη.

Αναλυτικά σημειώνεται στη λεζάντα της ανάρτησης:

"Δύο αθάνατοι της Τέχνης μας: Η Έλλη Λαμπέτη με τον Μάριο Πλωρίτη.

Ο σπουδαίος λογοτέχνης μας και θεατράνθρωπος Μάριος Πλωρίτης είχε γράψει μία κριτική για την Έλλη Λαμπέτη όταν εκείνη ήταν πολύ νέα. Η ίδια θεώρησε κάποια λόγια του ειρωνικά, επισκέφτηκε τον Πλωρίτη στην εφημερίδα και του ζήτησε εξηγήσεις. Εκείνος της εξήγησε πως οφείλεται σε τυπογραφικό λάθος καθώς πιο κάτω έγραφε τα καλύτερα για αυτήν, κάτι που η Έλλη δεν είχε προσέξει μέσα στον θυμό της.

Αργότερα, η Έλλη Λαμπέτη θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Αδούλωτοι Σκλάβοι» όπου ο Μάριος Πλωρίτης είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της. Η αξέχαστη ηθοποιός είχε βγει από μία ερωτική απογοήτευση και ο Μάριος Πλωρίτης, όπως εξομολογήθηκε η ίδια τη βοήθησε να διώξει «την πίκρα και την απογοήτευση».

«Ερωτευτήκαμε. Πιο σωστά με ερωτεύτηκε εκείνος. Εγώ, ήμουν ήδη ερωτευμένη σου είπα, δεν περίμενα πια να γνωρίσω άλλον έρωτα».

Ο γάμος τους διήρκησε δυόμιση χρόνια μέχρι που η μεγάλη μας ηθοποιός ερωτεύτηκε τον Δημήτρη Χόρν. Η Έλλη Λαμπέτη το ομολόγησε αμέσως στον Πλωρίτη: «Μάριε, μου συμβαίνει κάτι τρομερό. Τον Χορν τον ξέρεις πώς τον έχω, δεν τον χωνεύω. Δεν χωνεύω τη μάνα του, την ανατροφή του, τα κοσμικά του, τα σουσουδίστικά του. Αλλά, δες τι πρόβλημα. Τον ερωτεύομαι» του είπε.

Αργότερα η ίδια η Λαμπέτη θα εξομολογούνταν: «Έλεγα στον Μάριο,ερωτεύομαι τον Χόρν. Και το έλεγα έτσι απλά, ο βλάκας και ο Μάριος είχε μείνει ξερός με το θράσος μου. Ω θεέ μου όντως είχα πολυ θράσος, εγώ στην θέση του θα με είχα χαστουκίσει».

Ο Μάριος Πλωρίτης θα παρέμενε αιώνιος φίλος της αγαπημένης μας πρωταγωνίστριας θαυμάζοντας πάντα το ταλέντο και την ειλικρίνεια της, την ανεπιτήδευτη ευγένεια της."

Διαβάστε ακόμη: Έλλη Λαμπέτη: 98 χρόνια πέρασαν από την γέννηση της θρυλικής ηθοποιού – Οι τραγωδίες της ζωής της & οι θυελλώδεις έρωτες (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Vintage Pic: Mάνος Xατζιδάκις, Μάριος Πλωρίτης, Γιάννης Φέρτης, Kάρολος Κουν, Ζιλ Ντασέν & στο κέντρο η Μελίνα Μερκούρη! – Τα «ιερά τέρατα» του πολιτισμού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ