"Κατακλυσμός" στην Αττική - Για 2 ώρες κεραυνοί, διακοπές ρεύματος & βροχή που έφτασε τα 39 χιλιοστά (βίντεο)

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη νέα επικαιροποιημένη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).


Στο κέντρο της Αθήνας, οι δρόμοι από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα, αλλά τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Λεωφόρος Κηφισού, η οποία φαίνεται μποτιλιαρισμένη από το ύψος των Αγίων Αναργύρων ως και τον Πειραιά.

Την ίδια στιγμή, στην Αττική Οδό, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις από 15-20 λεπτά, από τον κόμβο Πλακεντίας ως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Τα στοιχεία από τον όγκο της βροχής που πέφτει στο λεκανοπέδιο παρουσίασε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

«Σημαντικά ύψη βροχής σημειώνονται στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής 30/08. Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση», αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ_ΜΠΟΝΗΣ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ