Η Βασίλισσα του Λουξεμβούργου είναι Κουβανέζα: Η αριστοκρατική οικογένεια της έφυγε από την Αβάνα, όταν ο Φιντέλ Κάστρο κατάσχεσε την περιουσία τους – Ο γάμος με τον Βασιλιά Χένρι & τα 5 παιδιά

Η αριστοκράτισσα που έγινε royal & δεν το έβαλε ποτέ κάτω!

Η Δούκισσα Maria Teresa του Λουξεμβούργου γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1956 στην Αβάνα της Κούβας και προέρχεται από μια αριστοκρατική ισπανική οικογένεια.

Τον Οκτώβριο του 1959, την εποχή της Κουβανικής Επανάστασης, οι γονείς της τότε νεαρής Maria Teresa εγκατέλειψαν την Κούβα, επειδή η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Φιντέλ Κάστρο δήμευσε τις περιουσίες τους. 

Έτσι η οικογένεια αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη, όπου ως νεαρό κορίτσι η Maria Teresa έγινε μαθήτρια στο σχολείο Marymount. 

Από το 1961 συνέχισε τις σπουδές της στο Γαλλικό Λύκειο της Νέας Υόρκης. Στην παιδική της ηλικία, η Maria Teresa πήρε μαθήματα μπαλέτου και πιάνου. 

Ασχολήθηκε με το σκι, το πατινάζ στον πάγο και τα θαλάσσια σπορ. 

Ήταν μια πολύ δραστήρια νέα.

Το 1989, η Maria Teresa αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών και Αναπτυξιακών Σπουδών στη Γενεύη με πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες. 

Ενώ σπούδαζε εκεί, γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της Henri του Λουξεμβούργου, ο οποίος θα γινόταν ο Δούκας του Λουξεμβούργου.

Ο έρωτας τους ήταν έντονος, αγαπηθήκαν πολύ και μέχρι σήμερα είναι αχώριστοι.

Διαβάστε ακόμα: Έλαμψαν οι 2 βασίλισσες των Κάτω χωρών - Με αστραφτερή Armani τουαλέτα η Ματθίλδη, στα ροζ η Δούκισσα του Λουξεμβούργου (φωτό)

Η Μαρία Τερέζα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ερρίκο του Λουξεμβούργου με πολιτικό γάμο στις 4 Φεβρουαρίου 1981 και θρησκευτική τελετή στις 14 Φεβρουαρίου 1981, καθώς η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν η αγαπημένη τους γιορτή. 

Για την ιστορία, έλαβε ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα ζαχαροκάλαμο ως γαμήλιο δώρο από τον ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. 

Το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά: τον Guillaume, διάδοχο Δούκα του Λουξεμβούργου, τον πρίγκιπα Félix του Λουξεμβούργου, τον πρίγκιπα Louis του Λουξεμβούργου, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου και τον πρίγκιπα Sébastien του Λουξεμβούργου.

Διαβάστε ακόμα: Έβαλαν τις τιάρες τους, η Βασίλισσα και η πριγκίπισσα του Λουξεμβούργου - Το μεγάλο δείπνο - gala στο πολυτελές Maison du Grand-Duc (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr