Δάνης Κατρανίδης: Το τελευταίο αντίο του καλλιτεχνικού κόσμου – Τον αποχαιρετούν από την Ελένη Ράντου & τον Γιάννη Βούρο ως τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη & Πάνο Σταθακόπουλο (φωτό)

Τα μηνύματα αγάπης των συναδέλφων του.

Ο Δάνης Κατρανίδης πέθανε στην ηλικία των 75 ετών και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί.

Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε σπουδαία παρακαταθήκη πίσω.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα το πρωί της Κυριακής, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…».

Εδώ και κάποιες ώρες από την δυσάρεστη είδηση, συνάδελφοι και φίλοι του κορυφαίου ηθοποιού δείχνουν την αγάπη τους μέσα από τα social media.

katranidis

Η Ελένη Ράντου έγραψε: «Καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα… Άλλος ένας ωραίος άνθρωπος ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι».

vouros

Ο Γιάννης Βούρος θέλησε να αποχαιρετήσει τον ηθοποιό με μια ανάρτησή του στο Facebook. Έγραψε: «Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου».

Η Βάσια Παναγοπούλου που συνεργάστηκε με τον σπουδαίο ηθοποιό στην αρχή της καριέρας της, ανέβασε μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Όταν στα πρώτα πρώτα σου βήματα στο σινεμά έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με έναν ηθοποιό με ήθος και ταλέντο όπως ο Δανης Κατρανιδης, είσαι ευλογημένος. Τον συνάντησα στην πρώτη μου κινηματογραφική ταινία "τα βαπορακια" σε σκηνοθεσία Παύλου Τασιου. Δεν ξεχνώ την ουσιαστική του ευγένεια. Καλό ταξίδι στο φως, Δανη μας. Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα».

Ο συνάδελφος και φίλος του Δάνη Κατρανίδη, Πάνος Σταθακόπουλος έγραψε στο Instagram: «Δάνη μου αγαπημένε καλό ταξίδι...είσαι στην καρδιά μου!!!!».

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δημοσίευσε ένα βίντεο με μία παλαιότερη συνεργασίας τους, γράφοντας: «Ένας μοναδικός ηθοποιός! Ενας τζέντλεμαν του θεάτρου! Πάντα με στοργή και ενδιαφέρον να βοηθήσει όλους μας τους νεότερους στο μονοπάτι της υποκριτικής που διαλέξαμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα! Αυτό το γέλιο το τρανταχτό το έχω ακόμα στα αυτιά μου Δάνη (έτσι ήθελες να σε προσφωνούμε ακόμα κι εμείς που ήμασταν μπροστά σου πολύ μικροί!). Αντίο γλυκέ μου πρίγκιπα! Ελπίζω να ξεκουράστηκες!».

Διαβάστε ακόμα: Δάνης Κατρανίδης: Πέθανε ο εμβληματικός ηθοποιός – Ο μεγάλος έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η συνεργασία με την θρυλική Αλίκη Βουγιουκλάκη & οι 3 γάμοι (φωτό & βίντεο)

finoy

Η Καίτη Φίνου κοινοποίησε την είδηση του θανάτου, γράφοντας: «Καλό ταξίδι Δάνη Κατρανίδη».

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης που συνεργάστηκε με τον Δάνη Κατρανίδη, δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Σε κοιτούσα πάντα με θαυμασμό και με μια διάθεση μαθητική. Καθώς έπαιζες δίδασκες χωρίς να το ξέρεις, χωρίς να το προσπαθείς. Ηθοποιός με ήθος, γενναιοδωρία και απίστευτο ταλέντο εκπροσωπούσες αυτό που είχα ονειρευτεί και είχα φανταστεί για το θέατρο. Καλλιτέχνης με παιδεία και ευγένεια. Στάθηκα τυχερός που σε συνάντησα σκηνικά αλλά και που με τίμησες με τη φιλία σου και απόλαυσα και την παρέα σου γιατι είχες χιούμορ και νεανικότητα και έναν πηγαίο ενθουσιασμό για τη δουλειά και τη ζωη που με ξεσήκωνε και στις πιο βαριεστημένες μου μέρες. Καθότι λαμπερός και φωτεινός ως ήσουν γεμάτος καλοσύνη ,ανθρωπιά αλλά και σκηνική μαγεία θα είσαι πάντα πρότυπο μου. Καλή ξεκούραση Δάνη μου! Θα λείψεις!».

Διαβάστε ακόμα: Δάνης Κατρανίδης: «Έφυγε» από την ζωή ο ηθοποιός σε ηλικία 75 ετών – Πενθεί το θέατρο & ο κινηματογραφός (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ