Top woman η 71χρονη Ζιζέλ Πελικό: Ζήτησε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος - «Ξαναζεί» τους βιασμούς της μέσα από βίντεο

Ο σύζυγός της τη νάρκωνε επί 9 χρόνια και έφερνε άνδρες που "ψάρευε" στο διαδίκτυο για να τη βιάζουν, κακοποιήθηκε τουλάχιστον 92 φορές 

Τις φρικιαστικές στιγμές των κατ' εξακολούθηση βιασμών της ξαναζεί η Ζιζέλ Πελικό στη δίκη του συζύγου της που τη νάρκωνε με χάπια για να φέρνει σπίτι άγνωστους έπειτα από διαδικτυακή πρόσκληση για να την κακοποιούν.

Η Ζιζέλ Πελικό, η οποία στη δίκη της, που έλαβε χώρα σήμερα, παραιτήθηκε αυτοβούλως του δικαιώματός της στην ανωνυμία, ενώ υποχρεώθηκε να δει τα βίντεο από τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη αυτά τα εννέα χρόνια εξαιτίας του συζύγου της, ο οποίος συμμετείχε στους βιασμούς ενεργά και βιντεοσκοπώντας τους.

Η 71χρονη Ζιζέλ, η οποία υπέμεινε την πρώτη φάση μιας δίκης που θα κρατήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες, στο ποινικό δικαστήριο Βοκλούζ στην Αβινιόν, επέλεξε η δίκη της να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εκθέσει τους βιαστές της. Παρ' όλα αυτά, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της, ο Αντουάν Καμύ, αυτή ήταν και θα είναι μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία.


Νόμισε πως είχε Αλτσχάιμερ

Η Ζιζέλ μέχρι πρότινος δεν είχε ανάμνηση των βιασμών της, που έλαβαν χώρα από το 2011 ως και το 2020, για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος, ενώ είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να είναι μονίμως χαμένη λόγω των υπνωτικών χαπιών. 

Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ. Αλλά στα τέλη του 2020, αφού κλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε όλες τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες του τι πραγματικά της συνέβη. Επί της ουσίας, κατά τη διάρκεια της δίκης θα είναι σαν να ζει για πρώτη φορά τους βιασμούς της.

Ο σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, 72 ετών, προσέλκυε τους άνδρες, οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 51, μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ που λέγεται «Without Her Knowing» -στα ελληνικά «Χωρίς Αυτή να Γνωρίζει». Η αστυνομία μιλά για περισσότερους από 92 βιασμούς.

Η Ζιζέλ θέλει ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί γύρω από τα χάπια βιασμού 

Ο προεδρεύων δικαστής Ροζέ Αράτα ανακοίνωσε ότι όλες οι ακροάσεις θα είναι δημόσιες, ικανοποιώντας την επιθυμία της Ζιζέλ να παραιτηθεί από την ανωνυμία της και να διατηρήσει «πλήρη δημοσιότητα μέχρι το τέλος» της δικαστικής υπόθεσης, σύμφωνα με έναν ακόμα από τους δικηγόρους της, τον Στεφάν Μπαμπονό, αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον Μπαμπονό, η Ζιζέλ «φοβόταν αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ανακουφισμένη που η ακροαματική διαδικασία είναι ανοιχτή και που δεν θα κλειστεί στην αίθουσα για τέσσερις μήνες μαζί με τους βιαστές της. Θέλει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό σχετικά με τα χάπια βιασμού, ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ».

Σημειώνεται ότι από τους 51 κατηγορούμενους άνδρες, 20, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν εκτός φυλακής, με εγγύηση.

Η Ζιζέλ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο σύζυγός της της είχε ζητήσει να δοκιμάσει το swinging (ανταλλαγή συντρόφων) -κάτι που εκείνη αρνήθηκε. Αλλά τον περιέγραψε επίσης ως έναν «υπέροχο τύπο» με «φυσιολογική σεξουαλικότητα».

Η οικογένεια Πελικό μοιραζόταν ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι και, φαινομενικά, ήταν αξιοσέβαστοι. Οι γείτονές τους, τους περιέγραψαν ως «υπέροχους ανθρώπους», που έκαναν συχνά πάρτι γύρω από την πισίνα τους, σε έναν καλοδιατηρημένο κήπο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστηρίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ